Transportul cerealelor, mult mai eficient cu utilajele potrivite

229
Publicitate

Transportul cerealelor este mult mai eficient atunci când ai utilajele necesare și potrivite. Banda de transportare cereale, cât și transportul pneumatic al cerealelor sunt doar două modalități de ușurare a muncii din lumea agricolă.

Publicitate

Ambele metode sunt utilizate cu scopul de a facilita producțiile. Ele joacă un rol important în evoluția economică a companiilor din industria agricolă, mai ales într-un mediu atât de competitiv, când orice utilaj este o mână de ajutor.

Deoarece tehnologiile au avansat atât de mult în ultimii ani, există modalități de transportare a cerealelor, precum benzile de transportare porumb. Orice agricultor și-ar dori asemenea utilaje.

Care sunt avantajele utilizării benzii de transportare cereale?

Automatizarea industriei agricole a devenit un adevărat ajutor pentru cei ce activează în domeniu. Acestea pot fi un real ajutor și pentru firmele de mici dimensiuni. Astfel de benzi pot să transporte automat cerealele, porumbul, morcovii, cartofii și tot soiul de plante.

Pe lângă aceste benzi, achiziționarea unui selector de cereale poate aduce îmbunătățiri semnificative. Există mai multe tipuri de benzi:

 • După proprietățile pe care le îndeplinesc: benzile de cauciuc de uz general, benzile rezistente la ulei, benzile rezistente la temperaturi extreme, benzile rezistente la foc;
 • După structură: benzi ce conțin și inserții textile, metalice sau benzi speciale.

Banda transportatoare de cereale este un real succes. Avantajele sale sunt:

 • Economia spațiului utilizat – astfel de benzi necesită puțin spațiu decât echipamentele ce necesită acționare manuală; va fi nevoie de mai puțini operatori;
 • Erorile apărute datorită intervenției umane vor fi mai puține, la fel și numărul de accidente apărute la locul de muncă;
 • Productivitatea va crește considerabil;

Motivele pentru care să achiziționezi și un selector de cereale

Proprietarii afacerilor agricole sunt conștienți că pe lângă benzile transportatoare de cereale vor avea nevoie și de selectoare. Ambele utilaje au rolul de a ridica productivitatea, implicit profitul.

Un selector de cereale este acel dispozitiv cu ajutorul căruia poți beneficia de o mulțime de avantaje, printre care se numără și obținerea unor cereale perfecte.

Indiferent că ești printre cei mai mari producători sau printre cei aflați la început de drum, cerealele lipsite de paie, spărturi sau alte impurități vor valora mai mult.

Selectoarele de cereale moderne dispun de un tambur rotativ, ce vor asigura o selecție rapidă a cerealelor. Mai mult decât atât, au rolul și de curățare a acestora. Acesta poate selecta mai multe tipuri de cereale:

 • Grâu;
 • Orz;
 • Porumb.

În interiorul utilajului se pot găsi mai multe site, prin care boabele vor trece cu ușurință. Selectorul va ajuta în diferențierea și stabilirea mai multor categorii de calitate a cerealelor.

O fermă mare poate alege un selector cu o capacitate de 8000 de kg/h. În cazul unei ferme mai micuțe, există selectoare cu capacități reduse. Așadar, orice companie agricolă va avea de unde alege.

Un selector de cereale poate fi utilizat de către o singură persoană. Există și modele mai moderne, ce sunt cu control electric, oferind o precizie foarte mare.

Materialul din care este realizat joacă și el un rol foarte important. Majoritatea selectoarelor de cereale sunt metalice. Cel mai potrivit pentru un termen îndelungat de timp este selectorul creat dintr-un material care nu se oxidează și nu ruginește.

Transportul pneumatic al cerealelor

Transportoarele pneumatice de cereale au o multitudine de avantaje pe care orice agricultor ar dori să le simtă pe propria piele. Ele își fac treaba într-un mod rapid, fiind foarte eficiente.

Pe lângă rapiditatea cu care se desfășoară activitatea, transportoarele pneumatice de cereale vor proteja cerealele. Principiul său de funcționare este unul destul de simplu.

Cerealele vor fi absorbite într-un ciclon, fiind separate de aer cu ajutorul unei site. Mai departe vor fi trimise printr-o valvă rotativă în sistemul de țevi. Nu contează dimensiunea țevilor, deoarece îndeplinesc același rol.

Cerealele se vor împinge cu ajutorul unui jet de aer. La capătul țevilor există un ciclon care încetinește viteza cerealelor. Transportoarele pneumatice pot fi utilizate atât în cadrul fermelor, cât și a depozitelor de cereale.

Utilitățile transportatorilor pneumatice de cereale:

 • Au capacitatea să transporte cantități mari fără a mai fi nevoie de mai mult de o singură persoană care să opereze aparatul;
 • Au capacitatea de a transporta cerealele pe distanțe mari, până la 200 de metri;
 • Pot absorbi cerealele de la locul de descărcare, pentru a fi încărcate ulterior în silozuri.

În momentul în care se achiziționează un astfel de transportator pneumatic de cereale, este important să se țină cont de o serie de elemente. Mărimea este una dintre cele mai importante aspecte în alegerea transportatorului pneumatic de cereale potrivit.

Există utilaje de diferite dimensiuni, mai mari, mai mici sau medii, în funcție de necesitățile fiecărei ferme. Pentru o fermă de dimensiuni mai mici, un transportator de 20 de tone este perfect.

Un alt element foarte important este diametrul țevii de transport cereale pneumatic, dar și ușurința cu care poate fi utilizat.

Agricultura este una dintre cele mai vechi activități de susținere a vieții umane. Rămâne printre unicele surse de hrană. Agricultura este încadrată în ramura de producție.

Cu ajutorul plantelor și acțiunile omului, oamenii au în fiecare zi ce pune pe masă, atât pentru ei cât și pentru familia lor. Importanța agriculturii diferă de la o țară la alta, menținându-se ca o ramură importantă a economiei.

Dezvoltarea proceselor agriculturii sunt influențate de către factori naturali, noi utilaje apărute și factori socio-economici. Clima joacă cel mai important rol în sporirea producțiilor de cereale.

Agricultura împlinește funcția alimentară a unui stat. Aceasta are cea mai mare contribuție în bunăstarea oamenilor. Reducerea sau chiar lipsa unor produse din consumul uman poate duce spre o degradare a calității vieții.

Securitatea alimentară a unei națiuni este asigurată prin intermediul agriculturii. Desigur, și în acest domeniu politica are un cuvânt de spus. Aceasta contribuie la distribuirea uniformă a hrănii către toți cetățenii.

În concluzie, automatizarea proceselor agricole în transportul cerealelor și selectarea lor este printre principalele scopuri de dezvoltare a vieții oamenilor. Fără agricultură, viața noastră nu ar mai fi cea pe care o cunoaștem astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.