Transpaletul cu cântar, alegerea potrivită pentru depozitare eficientă

134
Publicitate

transpalet cantar

Publicitate

Transpaletul este unul dintre cele mai ușoare utilaje de folosit în cadrul intralogisticii. Transpaleții au o istorie de peste 100 de ani, fiind atestate încă din primul război mondial. Apariția transpaletului se datorează războiului.

Transpaletele cu cântar au integrate în structura lor un sistem de cântărire. Cu ajutorul transpaletului manual cu cântar, marfa poate acum fi cântărită, cât și mutată dintr-o parte a alta într-o singură operație, fără a mai fi necesare și alte operații.

Cântarele ce sunt montate pe transpaleți funcționează după același sistem ca și cele clasice. Sunt la fel de precise. Acești transpaleți cu cântar pot fi conectați la alte dispozitive.

La ce este util un transpalet cu cântar?

Când vine vorba de manipularea paleților cu marfă, antreprenorii se orientează după soluții ingenioase, care să nu fie mult prea costisitoare. Transpaleții cu cântar măresc productivitatea într-un depozit, ajutând angajații și micind riscurile de accidentare.

Un transpalet cu cântar este o investiție ce se merită pentru orice industrie, unde transportul mărfurilor este o activitate de care nu se poate lipsi. Manipularea paleților devine mai sigură și ajută în economia de resurse.

Firmele ce se ocupă cu transportul mărfurilor se află pe primul loc în alegerea transpaleților cu cântar. Avantajele oferite de către o astfel de unealtă nu sunt puține. Mânerul poate fi ajustat într-o multitudine de poziții.

Astfel, transpaletul ce are cântar poate fi oricând adaptat în funcție de volumul și greutatea sarcinii, dar și înălțimea operatorului. Indiferent dacă este un transpalet electric sau mecanic, principalul avantaj este că economisește considerabil cele mai importante resurse.

Mai presus decât atât, au posibilitatea de a optimiza procesele de transport ale sarcinilor ce urmează să fie ridicate. Transpaletul cu cântar va face două acțiuni cu un singur aparat. Va cântări și transporta marfa. Aici se poate observa economia de timp și de resursă.

Nu va mai fi necesar un cântar separat. Totul se realizează cu o singură mutare. Unele transpalete vor avea atât un cântar, cât și o imprimantă. Achiziționarea unui astfel de model este răspunsul nevoilor companiei.

Transpaletul este printre cele mai utilizate instrumente de manipulare a mărfurilor. Față de altele, este și mai ușor de folosit. Nu necesită specializări.

Transpaleții vor fi achiziționați adesea de noi. Costurile de achiziție vor fi mult mai reduse decât a reparațiilor celor second-hand. Singura componentă ce necesită schimbare după o perioadă de timp sunt roțile.

Ce trebuie să ai în vedere înainte de a achiziționa un transpalet?

Achiziționarea transpaleților necesită anumite cunoștințe. Poți apela la ajutorul unui specialist, mai ales în cazul lizelor cu cântar. Capacitatea lizei trebuie să fie obligatorie conformă cu greutatea pe care operatorul o manevrează.

Alte aspecte importante sunt:

 • Tipul de paleți ce urmează să fie manevrați;
 • Coridorul de lucru ce condiționează lungimea furcilor; europaleții vor avea nevoie de furci standard de 150 mm, iar pentru alte tipuri vor fi necesare furci și de 800, 1500 mm;
 • Transpaletul trebuie să fie fiabil, calitativ, rezistent și durabil;
 • Transpaletul trebuie să poată fi manevrat cu cea mai mare ușurință;
 • Transpaletul trebuie să necesite reparații minime, nu prea costisitoare;
 • Roțile transpaletului trebuie să fie adaptate la suprafața pe care urmează să ruleze.

Așadar, cine dorește să achiziționeze un transpalet va avea nevoie e o suprafață de desfășurare de minim 150 – 200 mp, dar și de mărfuri stocate pe niveluri multiple, ce vor necesita transportul lor din punctul A în punctul B.

Transpaletul cu cântar poate fi folosit intens, aproape non-stop în timpul programului de muncă. Pentru o bună funcționare a transpaletului și pentru a evita eventualele accidente, locul de desfășurare va fi bine igienizat și conform standardelor.

Cumpărătorul mai trebuie să fie atent și la credibilitatea vânzătorului sau firmei de unde urmează să-l achiziționeze. Aceasta trebuie să aibă capacitatea de a acorda garanție.

Transpaletul manual vs. liza electrică

Cu cât sunt mai multe companii, cu atât vor fi mai multe cerințe și dorințe. Așa au apărut Transpaletele mecanice și cele electrice. Companii de transportare a mărfurilor, depozitele, marile magazine și multe alte companii vor avea nevoie de avantajele transpaleților.

Transpaleții manuali se află printre cele mai de bază modele de transpaleți ce vor fi găsite la un loc de muncă. Dimensiunile furcilor sunt standard, adică vor fi de 550 x 1150 mm.

Sarcina standard este cuprinsă între 500 și 2000 de kg. Mânerul transpaletului manual cu cântar sau fără, va fi utilizat pentru a acționa pompa hidraulică și a ridica furcile acestuia. Înainte de orice operațiune, furcile trebuie plasate sub paletul cu marfă.

Așadar, transpaleții manuali vor fi aleși pentru că:

 • Implică costuri mici de achiziție;
 • Sunt foarte răspândiți;
 • Costurile de întreținere sunt relativ mici; doar roțile necesită schimbate ocazional;
 • Sunt modele fiabile și durabile;
 • Designul robust ajută operatorii să le utilizeze mult mai ușor;
 • Pot fi utilizați pentru diferite operațiuni.

Transpaletul electric va fi completat cu un motor electric. Au dimensiuni mai mari decât cei manuali. Cine va achiziționa un transpalet electric o va face pentru că:

 • Sunt automați, prevăzuți cu ridicare electrică asistată;
 • Vor reduce riscurile apărute la locul de muncă într-o măsură mult mai mare decât cei manuali;
 • Sunt de două tipuri: profesionali și industriali;
 • Sistemul electric va ridica furcile și va deplasa paleții prin depozit;
 • În cazul unui depozit unde există activitate intensivă va fi nevoie de transpaleți electrici, deoarece permite operatorului să se deplaseze pe distanțe lungi, în timp scurt.

Un transpalet cu cântar este una dintre cele mai rentabile achiziții pe care orice firmă o poate realiza. Pot fi atât electrici, cât și manuali, însă sunt foarte rentabili. Acesta devine unul dintre cele mai importante echipamente.

Transpaleții cu cântar sunt principalele instrumente în cazul companiilor unde transportul mărfurilor este obligatoriu. Astfel de instrumente au nevoie de un aviz metrologic, mai ales pentru operațiunile ce implică și facturare.

Există imprimante ce pot să fie atașate de transpaleții cu cântar. Acestea pot fi folosite pentru emiterea de bonuri. Pentru industria alimentară, vor fi necesari cei realizați din inox. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.