Importanța unui ulei moto 10w50 sintetic de calitate

177
Publicitate

Uleiul moto este un accesoriu moto nelipsit din arsenalul motocicletei tale. Alegerea acestuia ține cont de o serie de criterii, precum condițiile meteo, tipul de motocicleta si nevoile acesteia.

Publicitate

Pentru a fi 100% sigur că uleiul de motor pe care îl folosești este potrivit pentru motocicleta ta, este necesar să urmezi indicațiile producătorului. În cartea tehnică a motocicletei vei găsi informații detaliate despre cel mai potrivit lubrifiant pentru autoturismul tău și despre perioada după care trebuie schimbat.

Iată câteva criterii fundamentale în alegerea uleiului moto!

Conform specificațiilor producătorului

Pentru a fi 100% sigur că uleiul de motor pe care îl folosești este potrivit pentru mașina ta, este necesar să urmezi indicațiile producătorului. În cartea tehnică a mașinii vei găsi informații detaliate despre cel mai potrivit lubrifiant pentru autoturismul tău și despre perioada după care trebuie schimbat.

În funcție de anotimp

Dacă îți dorești ca mașina ta să fie protejată pe tot parcursul anului, specialiștii recomandă schimbarea uleiului în funcție de anotimp și alegerea de produse cu diferite grade de vâscozitate. Totuși, acest procedeu nu este obligatoriu, deoarece poți alege un tip de ulei de motor multigrad, care își va păstra același nivel de vâscozitate, indiferent de temperatura de afară.

În funcție de stilul de condus

Atunci când alegi uleiul de motor, este foarte important să iei în calcul și stilul tău de condus. Dacă ești unul dintre șoferii care practică deseori un condus sportiv, atunci ar trebui să alegi un ulei motor 10w50 full sintetic Castrol cu un grad de vâscozitate mai mare, care să protejeze motoarele duse frecvent aproape de linia roșie a turațiilor.

În funcție de buget

Bugetul este un alt criteriu după care poți alege lubrifiantul de motor. Totuși, înainte de a cumpăra produsul, trebuie să te asiguri că acesta este aprobat de producătorul autovehiculului tău, pentru a nu face o alegere care să dăuneze pe termen lung mașinii.

În funcție de distribuitor

Înainte de a cumpăra uleiul, asigură-te că acesta vine de la o sursă de încredere, care nu vinde produse contrafăcute sau care și-au pierdut proprietățile din cauza depozitării necorespunzătoare. Nu te lăsa atras de un preț mai mic și asigură-te de fiecare dată că distribuitorul de la care cumperi uleiul este unul serios și de încredere.

Uleiul full sintetic este cel mai performant tip de ulei de pe piață. Realizat prin metoda de sinteză organică, acest produs este conceput pentru a preveni formarea de depozite și pentru a-și păstra gradul de vâscozitate chiar și în sezonul rece.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.