Ce trebuie să știi despre domeniile web și cum alegi un nume de domeniu bun?

230
Publicitate

Înainte de da startul unei afaceri online, un prim pas pe care trebuie să îl faci este acela de a alege un nume de domeniu pentru afacerea ta online. Numele de domeniu sau simplu spus, domeniul reprezintă identitatea unui business online, de aceea este esențial ca această alegere să nu se facă la întâmplare. Un nume de domeniu care nu inspiră încredere îți poate compromite șansele de a avea succes încă de la început. În prezent, ceea ce numim în mod colocvial Internet, este alcătuit din câteva miliarde de site-uri, astfel că alegerea unui nume de domeniu pentru afacerea ta online s-ar putea să nu fie un lucru tocmai simplu. Cu toate acestea însă, nu ar trebui să se transforme nici într-un impediment.

Serviciile de înregistrare domenii sunt în prezent mai ușor de găsit ca oricând, astfel că singurul pas dificil este acela de a găsi un nume de domeniu reprezentativ pentru afacerea ta. De îndată ce ai identificat numele potrivit, tot ce trebuie să faci este sa găsești o companie care oferă servicii de înregistrate domenii.ro și să îl înregistrezi. Iată câteva aspecte la care este recomandat să fii atent în selectarea numelui de domeniu!

Publicitate

Scurt și ușor de scris

Una dintre particularitățile pe care ar trebui să le aibă un nume de domeniu bine ales, are legătura cu lungimea acestuia. Mai precis, este recomandat ca numele de domeniu sa fie cât mai scurt. Un nume de domeniu scurt nu doar că este ușor de scris, însă poate fi memorat la fel de ușor. Dacă vei opta pentru un nume de domeniu lung, există riscul ca un potențial utilizator să îl introducă greșit și să ajungă pe un alt site. Acest lucru creează frustrare și îl poate determina pe potențialul client să nu mai revină pe site în viitor.

Reprezentativ

În alegerea numelui de domeniu este important să ai în vedere și planurile tale pe termen lung in ceea ce privește afacerea. Mai precis, dacă îți dorești ca aceasta să devină un brand, atunci este recomandat să optezi pentru un nume de domeniu ce poate deveni cu o mai mare ușurință un brand. Este important de avut în vedere faptul ca orice nume de domeniu poate deveni brand. Dacă alegi să te focusezi pe un cuvânt cheie în numele de domeniu, practic vei oferi din start utilizatorilor detalii despre activitatea pe care o desfășori, ajungând astfel mult mai ușor la publicul țintă.

Extensia potrivită

Extensia unui nume de domeniu (sau ceea ce se regăsește la finalul unei adrese web) este în fond doar o localizare geografică a unui site. Cu toate acestea însă, este recomandat ca în situația în care dorești să activezi doar la nivel național, să optezi pentru o extensie .ro. În cazul în care dorești o externalizare a serviciilor, atunci poți lua în calcul și extensiile internaționale precum .com, .xyz, .net, .org etc. Spre exemplu, un utilizator român va avea tendința de ca căuta într-o primă etapa nume domeniu.ro. Nu se poate vorbi însă despre extensii nepotrivite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.