Top cosmetice profesionale ce nu ar trebui sa îți lipsească din arsenalul de îngrijire în sezonul cald

201
Publicitate

Clasicele cosmetice profesionale sunt cele care ne pot salva tenul. Odată cu sosirea verii, nevoile tenului și în general ale pielii aproape că se schimbă radical, de aceea este indicat să facem câteva schimbări în ceea ce privește rutina zilnică de îngrijire. Razele UV, temperaturile ridicate și aerul în general uscat sunt dăunătoare atât pentru sănătatea tenului, cât și pentru cea a părului, de aceea este indicat ca pe toata perioada sezonului cald, să acorzi o atenție mai deosebită hidratării. De multe ori, uităm de aceste lucruri, astfel că ne alegem cu un par fragil, cu un aspect neplăcut, dar și cu diferite probleme ale pielii, datorate de cele mai multe ori expunerii necorespunzătoare la soare. Indiferent din ce perspectivă am privi lucrurile, în contextul actual în care accentul cade atât de mult pe imaginea personală, produsele cosmetice ne sunt mai esențiale ca oricând.

Pentru că de-a lungul timpului adunam în arsenalul propriu zeci sau poate chiar sute de produse cosmetice, este firesc ca uneori sa nu mai știm ce anume să alegem pentru a avea grijă în mod corect de sănătatea tenului. Astfel, am pregătit pentru tine o listă cu câteva produse cosmetice ce nu ar trebui să îți lipsească din arsenalul de îngrijire în sezonul cald.

Publicitate

Cremele hidratante – cosmetice profesionale 

Hidratarea reprezintă un lucru absolut esențial în sezonul cald, de aceea este important ca aceasta să vină în toate formele posibile. Pe lângă consumul propriu-zis de apa, este recomandat să recurgi totodată și la ajutorul cremelor hidratante care să ofere pielii un plus de hidratare. În alegerea acestora este recomandat să ții cont cu strictețe și de tipul de ten de care dispui. Asigură-te că alegi întotdeauna cosmetice profesionale pentru rezultate cu adevărat vizibile și evita-le cu orice preț pe cele slabe calitativ.

Cremele cu factor de protecție solară – cosmetice profesionale 

Chiar dacă iubim bronzul și ne dorim acea culoare specifica a pielii pentru cât mai mult timp, trebuie ținut cont de faptul că razele puternice ale soarelui sunt dăunătoare sănătății pielii. De aceea este recomandat să te expui cât mai puțin (chiar deloc ar fi ideal) la soare în intervalul orar 11-16, moment în care radiațiile UV ating în general cote ridicate, ce pot genera afecțiuni ale pielii, dincolo de clasicele arsuri. Produsele cu factor de protecție solară ridicat reprezintă una dintre cele mai bune bariere pe care le ai împotriva razelor UV.

Produse pentru curățarea tenului – cosmetice profesionale 

Sănătatea tenului depinde de o serie de factori, prin care se numără și curățarea tenului. Pe parcursul unei zile, în special în cele în care decizi să mergi la plaja, tenul tău va acumula numeroase impurități. Din fericire, în acest sens se regăsesc pe piață numeroase produse pentru curățarea tenului. În plus, este esențial să nu te pui niciodată la somn fără a te demachia în prealabil.

Apa termală – cosmetice profesionale

Nu în ultimul rând, apa termală este de asemenea un produs ce nu ar trebui să îți lipsească din arsenalul de îngrijire. Aceasta are rolul de a împrospăta tenul și de a-ți oferi o senzație răcoritoare la nivelul acesteia, mai ales după sesiunile de expunere prelungită la soare. Practic aceasta îți va asigura un veritabil moment de răsfăț pentru piele.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.