Cel mic are nevoie mereu de haine pentru bebelusi curate. Tu cum le intretii corect?

708
Publicitate

Acum ca ai un nou membru in familie, vei petrece mult timp spaland hainute. Paradoxal, un omulet atat de mic si fragil, desi iti umple casa de bucurie, iti umple si cosul de rufe pentru spalat cat ai zice „peste”! Alegerea hainelor este foarte importanta pentru cresterea armonioasa a bebelusului, asadar, o mamica grijulie stie care este materialul cel mai potrivit si ce trebuie sa evite. Se recomanda sa achizitionezi intotdeauna haine de bebelusi confectionate din bumbac natural, mai ales daca sunt purtate direct pe piele, intrucat nu provoaca alergii si nici iritatii. Lana sau puful pot provoca mancarimi, iar cele din material sintetic sunt de multe ori alergene.

Urmand indicatiile din acest ghid de intretinere pentru haine bebelusi, le poti mentine in stare perfecta fara a fi nevoita sa apelezi la serviciile unei curatatorii profesionale.

Publicitate

Chiar daca e mai simplu pentru o mamica sa incarce o masina cu toate rufele murdare, evita sa faci si tu asta. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa separi hainele voastre de cele ale micutului. Cel putin in primul an de viata, spala hainele bebelusului separat. In urma clatirii de mana, pot ramane pe aceste haine de bebelusi urme de sapun sau detergent intre fibre, de aceea este mai bine ca spalarea sa se faca la masina. Daca micutul tau are haine de bebelusi care nu pot fi spalate automat, spala-le de mana dar asigura-te ca le-ai clatit de mai multe ori. In acest caz, cel mai potrivit este un detergent lichid decat unul praf sau sapun, pentru ca se elimina mult mai repede la clatire.

Cand vorbim de haine de bebelusi alege intotdeauna un detergent hipoalergenic testat dermatologic, deoarece pielea micutului tau este foarte sensibila si predispusa la alergii sau iritatii. In acest caz, evita sa folosesti clor si balsam. Cand vine vorba despre detergent este bine sa urmezi intructiunile acestuia, intrucat specifica destul de clar dozajul optim in functie de duritatea apei si de gradul de murdarie al hainelor.

Alegerea programului se face in functie de culori si tesatura. Evita programele scurte, deoarece acestea presupun si scurtarea timpului de clatire. Unele haine de bebelusi pot fi spalate chiar si la o temperatura de 60 grade C, temperatura minima pentru a se debarasa in mod eficient de bacterii. Pentru ca pielea prichindelului tau este extrem de fragila, este important ca, dupa spalarea hainutelor, sa nu ramana nicio urma de detergent pe acestea. Din acest motiv, recomandam un ciclu de clatire suplimentar la fiecare masina. Dupa spalare, este important sa puneti lucrurile la uscat rapid, pentru a preintampina aparitia bacteriilor in mediul umed.

Tinand cont de aceste sfaturi simple, iti va fi foarte usor sa intretii corect hainele pentru bebelusi. Inainte de a incepe sesiunea de spalat, asigura-te ca ai tot ce iti trebuie de pe Liloo.ro, astfel incat micutul tau sa se bucure de haine de bebelusi frumoase si curate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.