Contează atât de mult rezoluția ecranului? De ce sunt de preferat televizoarele LED ieftine

258
Publicitate

Dacă nu ai suficient spațiu în locuință sau pur și simplu nu îți dorești un televizor cu ecran mare, cu diagonala de peste 100 de centimetri, un televizor LED ieftin este o opțiune mai bună decât un televizor LED mai scump.

Nu doar din perspectiva evidentă a diferențelor de preț, cât din perspectiva calității imaginilor.

Publicitate

High definition (HD) sau ”rezoluție înaltă”, în limba română, se referă la numărul de pixeli de pe ecran.

Mai mulți pixeli înseamnă o rezoluție mai bună. Tot ce este peste 1366 x 768 este considerat, în general, HD, dar cei mai mulți producători de televizoare preferă să-și promoveze produsele ca fiind ”Full HD”, adică ecranele acestora au 1920 x 1080 pixeli.

Dar să plătești pentru mai mulți pixeli nu îți garantează o imagine mai bună. Acuratețea culorilor, tranziția între culori și fidelitatea nuanțelor de negru, de exemplu, sunt mult mai importante.

Mai mulți pixeli fac să fie mai greu, de fapt, pentru procesorul televizorului să ofere o imagine perfectă.

Pe televizoarele de dimensiuni mai mici (cu diagonala de sub 100 de centimetri) e dificil să sesizezi diferențele între HD și Full HD.

Avantajul unei rezoluții mai înalte este că poți să stai mai aproape și în același timp să te bucuri de o mulțime de detalii ale imaginilor.

Așadar, dacă nu ai de gând să-ți cumperi un televizor mare, cu diagonala de peste 100 de centimetri, nu e nevoie să faci investiții foarte mari pentru a avea aceeași claritate a imaginii la bani mai puțini.

Televizoarele LED ieftine sunt, așadar, o soluție nu doar la fel de bună, ci chiar mai bună, dacă ținem cont de preț.

La un televizor cu diagonala sub 100 de centimetri, diferențele de calitate dintre imagini sunt insesizabile, în schimb diferențele de preț sunt mai pronunțate.

Nici rata de refresh nu este un indicator fidel al clarității și calității imaginilor

Dar rata de refresh? Este importantă? Rata de refresh, exprimată în Hertzi (Hz), este numărul de refreshuri pe secundă al ecranului.

Se presupune că, cu cât e mai mare numărul de refhreshuri, cu atât mai bună este imaginea, în special la transmisiuni sportive.

Totuși, acest lucru nu este în întregime adevărat, iar producătorii de televizoare au început să caute noi moduri de măsurare a ratei de refresh.

Sfatul nostru este să ignori numărul de Hertzi de pe ambalajul televizorului și să ții cont doar de ceea ce vezi cu ochii tăi pe ecran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.