Cum găsești subiecte pentru a scrie articole de blog

402
Publicitate

Fie că bloggingul este jobul tău sau nu, există perioade când pur și simplu te blochezi și nu mai știi despre ce să scrii. Astfel vei căuta idei de articole pe internet, dar tot ce vei găsi sunt niște liste care îți spun să scrii despre ce îți place sau să faci alte liste cu idei de articole penrtu blog. Cu siguranță ai văzut că acestea nu te ajută foarte mult deoarece am fost și eu în situația asta și nu m-au ajutat.

Ce poți face în schimb?

Publicitate

Nu pune presiune pe tine

Dacă ai un blog personal pe care scrii povești despre viața ta nu trebuie să scrii în fiecare zi și un articol pe săptămână sau chiar unul pe lună s-ar putea să fie de ajuns pentru audiența ta. Nu uita că și ei caută calitate, nu cantitate.

Fă-ți un blog nișat

Poți face un blog nișat ca de exemplu calculatorescu.ro și să scrii tot ce îți trece prin cap despre un domeniu anume. În cazul blogului despre care am zis în propoțizia anterioară articolele vor fi despre tehnologie. Acest domeniu include diverse tutoriale, știri despre noi lansări și descoperiri, dar și review-uri. Cum în fiecare zi ceva este descoperit și un produs este lansat, practic ai subiecte nelimitate despre care să scrii.

Dacă blogul este nișat pe modă încearcă să scrii articole de opinie în care comentezi ținutele vedetelor de la diverse evenimente globale, dar și articole în care preziți idei de ținute în funcție de ocazie, sezon, stare, etc. Practic și aici opțiunile sunt nelimitate și tot ce trebuie să faci este să ai un calendar bine pus la punct și între articolele regulate pe care le postezi să inserezi și știri sau opinii cu lansările de sezon ale marilor branduri.

Cere ajutorul cititorilor

Odată ce ai câteva sute de cititori activi este foarte ușor să găsești subiecte despre care să scrii și care să fie de interes pentru ei. Tot ce trebuie să faci este să trimiți un mesaj de tip newsletter către abonații tăi și să-i întrebi despre ce ar vrea să vadă articole scrise pe blog. Desigur, poți face asta și printr-un formular inserat pe blog către care să îți direcționezi cititorii.

Scrie despre trendurile de moment

Dacă urmărești să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lume scrie despre trendurile de moment imediat ce acestea apar. Dacă apare un serial viral pe internet scrie despre el fix în momentul în care observi asta deoarece există șansa ca articolul tău să devină și el viral.

Sper ca aceste idei să te ajute să îți faci un calendar pentru blogul tău și să nu privești această pasiune sau job ca pe o povară deoarece idei de articole ies și dintr-o scurtă vizită la magazin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.