Mofturile anului in alegerea unui fotograf de nunta

476
Publicitate

Ca in fiecare an exista noi trenduri in fotografia de nunta, trenduri care se nasc si mor asa cum au aparut. Datorita acestor trenduri apar si mofturile clientilor incantati de ce apare nou si sclipicios cand vine vorba de fotografii. Daca pana acum cel mai mare moft si trend al fotografiei de nunta era ca totul sa arate ca si cum a fost fotografiat pe film, acum noul trend se numeste “BOHO”. Boho vine de la bohemian si este un trend nou in fotografia de nunta. Pe mai toate retelele de socializare, in special pe instagram, hashtagul #boho apare la mai toate fotografiile indiferent daca se incadreaza in acest trend sau nu. Stilul boho este de fapt un stil de editare, pentru ca despre asta este vorba in esenta, nicicum de stilul fotografiei pentru ca aparatul foto nu are un stil in care capteaza imaginea.

Imaginile acestui moft arata bine, insa sunt parca desprinse din zona boema, cu tonuri aurii-bej, albul este usor murdar iar verdele parca nici nu exista. Totul este dus inspre zona feerica si usor invechita, parca dintr-o epistola Shakespiriana. Insa totul, asa cum am spus si in titlu, este doar un moft si un trend dat de unii fotografi care se identifica cu acest stil sau mai mult de cat atat trec printr-o faza in care le place pur si simplu ce iese din fotografiile lor.

Publicitate

Trebuie sa tinem minte un singur lucru cand ne gandim la fotografiile nuntii noastre si cand angajam un fotograf nunta, indiferent de stilul sau trendul stilului de fotografiere, imaginile nuntii noastre trebuie sa fie la fel de vii si peste 20 ani. Asadar trendurile trec, imaginile raman! Alegerea fotografului de nunta trebuie facuta astfel incat stilul imaginilor sa fie unul curat si care sa nu treaca dupa nici 2 ani. Cel mai bun stil in fotografia de nunta este cel natural dar care surprinde cel mai frumos emotiile si trairile, pentru ca totul se rezuma la calitatea de amintire a fiecarei fotografii. in fond nu angajam un fotograf de nunta ci angajam un cretor de amintiri.

Pentru fiecare dintre noi calitatea de amintire are un sens diferit, unii apreciaza mai mult cadrele formale de grup, alaturi de cei dragi, altii pe cele spontane si pline de viata, insa sub nicio forma nu trebuie sa cadem in capcana sclipiciosului, sa alegem un fotograf doar pentru ca e multi premiat sau pentru ca are niste imagini spectaculoase cu mirii mici intr-un cadru incredibil in varful muntelui. Acele fotografii arata bine pe net, insa ne regasim cu adevarat in ele ca si amintiri? Cu siguranta ca nu si cred ca veti fi de acord cu mine.

Pentru un fotograf profesionist cu multa experienta este foarte usor sa treaca cu vederea toate aceste stiluri, insa fotografii aflati la inceput de drum isi gasesc mai greu asa zisul stil. Care de fapt nu este stil ci o constientizare a ceea ce conteaza de fapt cand faci fotografie de nunta. Cel mai important stil este viata din fotografie, pentru ca o fotografie anosta care nu spune nimic si nu contine emotie este doar o poza, insa o fotografie care are si sarea si piperul este o amintire de suflet, iar asta este stilul care de fapt conteaza in orice perioada a anului, sau an calendaristic in care ne aflam.

Treaba asta pe care am mentionatt-o mai adineauri se aplica mai multor tipuri de fotografie, in special in fotografia de botez si familie, pentru ca si pentru un fotograf botez sau fotograf familie, este la fel de important sa faca rabat de trenduri si mofturi si sa ofere clientilor lor amintiri de care sa se bucure pentru totdeauna.

In concluzie, dragi miri, dragi clienti, dragi consumatori de fotografie, stilul si trendul este trecator, amintirile raman, alegeti sa investiti in fotografie buna si de calitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.