Cum integram gama de aplice led in locuinta noastra?

241
Publicitate

Locuinta ta cu siguranta va capata o alta atmosfera daca alegi sa folosesti gama de aplice led pentru un iluminat modern si calitativ atat in interior, cat si in exterior. Poti integra aceasta categorie de produse oriunde doresti in locuinta, incepand de la dormitor, living, baie sau bucatarie, acestea se icnadreaza de minune oriunde! Nu uita ca sunt principala tendinta in materie de iluminat la ora actuala.

Publicitate

Fie ca sunt pentru un iluminat interior sau pentru sisteme de afisare care indica starea de functionare unor dispozitive, putem spune ca suntem inconjurati de aceste corpuri de iluminat in mod permanent, fara sa ne dam seama. Dezvoltarea si avansarea acestei tehnologii a dus la constatarea ca aceste dispozitive sun mult mai economice, mai energetice si mai eficiente pentru diferite incaperi.

Despre gama de aplice Led, cele mai inovative corpuri de iluminat

Nick Holonyak, unul dintre cei mai moderni ingineri de la General Electric a inventat in 1962 ceea ce numea pe atunci „Light Emitting Diode”, adica pe scurt, in limba engleza, LED, ceea ce inseamna „dioda care emite lumina”. In momentul in care este prezenta aceasta inventie pe piata, inginerul inventator Holonyak era foarte convins si sigur ca aceasta tehnologie avea sa inlocuiasca tehnologia clasica pe baza de becuri incandescente, insa aproximativ 60 de ani dupa lansarea ei observa ca lucrurile nu s-au miscat pe cat de repede spera el, ba chiar mai bine.

In orice caz, in timp ce becurile cu incandescenta inca se gasesc atat in Europa cat si in Statele Unite pe scara larga, sunt cateva aplicatii ale LED-urilor in tehnologie care depasesc cu mult imaginatia lui Honyak. In continuarea acestui articol vom discuta despre o categorie a acestei tehnologii, si anume gama aplice led.

Caracteristicile importante ale acestor corpuri de iluminat

Eficienta energetica a acestor sisteme de iluminat este cu pana la 10 ori mai mare decat cea a modelelor clasice. Asadar, un prim avantaj al acestor surse de lumina este ca sunt ecologice si sigure, intrucat  nu contin mercur, plumb sau alte substante nocive.

In plus, un alt avantaj consta in faptul ca, intr-adevar, aceasta lumina poate reduce costurile de energie si de intretinere si in acelasi timp va imbunatati calitatea luminii.

Astfel, se poate spune ca utilizarea acestei tehnologii, care doar cu cativa ani in urma parea departe de a fi adoptata la nivel de masa, devine o tendinta necesare, moderna si importanta datorita acestor calitati unice pe care le au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.