Cum să întreții corect un motoreductor?

88
Publicitatelibris.ro

 

Publicitateperfect-tour.eu

Întreținerea motoreductoarelor

Cu siguranță știi că inspecțiile periodice sunt vitale pentru a prelungi perioada de viață a unui echipament. Cu toate acestea, factorii precum timpul și costurile îngreunează această sarcină pentru multe persoane. 

Însă, întreținerea corespunzătoare și respectarea inspecțiilor tehnice periodice ajută la depistarea defecțiunilor în stadiu incipient, ceea ce contribuie implicit la minimizarea cheltuielilor cu reparațiile pe termen lung. În acest articol, află câteva aspecte de care să ții cont privind întreținerea de motoreductoare.

Menține motoreductorul în cea mai bună stare

Motoreductoarele sunt echipamente create pentru a funcționa în condiții dure, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie neglijate. Praful și reziduurile acumulate de-a lungul timpului pot contribui la scurtarea semnificativă a vieții acestora. Este important să înlături aceste impurități ori de câte ori ai ocazia. 

Inspecțiile regulate 

O simplă inspecție de rutină poate preveni posibilele defecțiuni majore când vine vorba de motoreductoare. Apelează la experții în domeniu, iar aceștia vor evalua starea tuturor componentelor, identificând rapid anumite probleme atât legate de rulmenți, cât și de garnituri sau alte piese. 

Acordă o atenție sporită supraîncălzirii

Supraîncălzirea sistemului este unul dintre aspectele importante care ar trebui evitate. Acumulările de praf și variațiile de temperatură pot cauza această problemă, care poate duce în timp la defecțiunea întregului echipament. 

 

Câteva dintre aspectele care pot semnala supraîncălzirea motoreductorului sunt: 

  • prezența fumului în timpul funcționării; 
  • decolorarea sau arsura carcasei; 
  • evaporarea imediată a apei la contactul cu mecanismul; 
  • componentele din plastic topite; 
  • niveluri scăzute de ulei sau prezența uleiului închis la culoare.

Verifică semnele de uzură

Angrenajele interne pot fi inspectate prin îndepărtarea capacelor de inspecție. Prezența găurilor sau a fisurilor este un semn clar al uzurii mecanismului. Dacă dinții angrenajului nu sunt aliniați corespunzător, ne putem aștepta la o degradare la nivelul carcasei sau chiar și la rulmenți uzați.  

Analizează vibrațiile 

Este adevărat că toate echipamentele produc zgomot și că de multe ori este dificil să observi modificările care intervin. Este important, totuși, să fii atent la acest aspect și să soliciți ajutorul specialiștilor în domeniu în cazul în care sesizezi brusc un zgomot deranjant sau mai neobișnuit.  

Aceste măsuri sunt esențiale pentru întreținerea de motoreductoare și rezistența lor pe termen lung. Totodată, acestea reprezintă cele mai bune soluții dacă nu îți dorești să cheltui bani pe posibilele reparații costisitoare ce pot interveni în viitor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.