Cum să îți alegi blatul de bucătărie ideal pentru casa ta

57
Publicitate

Blatul de bucătărie este una dintre elementele esențiale, care leagă estetica împreună cu funcționalitatea. Acesta este adeseori plasat în stilul unei ”insulițe”, cum mai este el cunoscut, pentru a conecta partea de bucătărie unde se gătește cu cea unde se mănâncă.

Publicitate

Ba mai mult, este potrivit și pentru discuțiile lungi care se poartă la un pahar de vin într-o seară de vineri. Însă, după cum am specificat mai sus, acesta aduce beneficii atât pentru design-ul bucătăriei, cât și pentru funcționalitatea pe care blatul de mobilă din bucătărie îl are.

Acesta reprezintă o parte importantă a bucătăriei datorită rezistenței pe care o are în decursul anilor, a dimensiunii lui și a esteticii acestuia. Culorile, forma și materialul din care blat bucătărie este confecționat sunt diverse. Astfel, îți vei crea un blat personalizat potrivit pentru bucătăria ta.

Una dintre firmele care oferă servicii calitative și de încredere în crearea unui blat mobilă de bucătărie optim pentru nevoile tale, sunt cei de la PlanM. Aceștia au experiență și opțiuni diverse pentru a te satisface.

Fixează-ți un buget și alege materialul optim pentru blatul tău

Blatul de bucătărie este confecționat din o gamă mare de materiale, în funcție de dorințele tale și de bugetul tău. În următoarele rânduri, vei observa care sunt materialele cele mai comune și folosite pentru blatul de bucătărie și care să aibă un preț optim pentru bugetul tău.

Blatul din marmură este cel mai scump și totodată, cel mai rafinat blat bucătărie. Acesta este rezistent, dă un aspect de eleganță și lux. Întreținerea acestuia trebuie să fie una riguroasă, pentru a nu exista zgârieturi sau pete.

Blat bucătărie granit are o diversitate mare de culori pe care le poate adopta. Ba mai mult, este extrem de rezistent la căldură și zgârieturi. Raportul preț-calitate este optim pentru serviciile pe care granitul le aduce bucătăriei tale. Însă, acesta este mult mai costisitor decât marmura, fiind mult mai durabil.

Blatul din cuartz este și el extrem de folosit în ultima perioadă datorită rezistenței pe care o oferă la zgârieturi și pete. De asemenea, acesta nu trebuie sigilat regulat, ca și granitul sau marmura. Astfel, blatul din cuartz aducând un avantaj major.

Varietatea de modele și culori este una extrem de mare, iar design-ul bucătăriei se va potrivi cu estetica blatului. Prețul unui material de acest gen pentru confecționarea unui blat bucătărie este unul moderat.

Există și blat de bucătărie confecționat din lemn, care oferă un aspect elegant și totodată, rustic. Ba mai mult de atât, acesta necesită o întreținere mult mai atentă a lemnului, deoarece acesta poate să aibă efecte negative dacă se pătează la o căldură prea mare. Mai există și alte tipuri de materiale din care se poate fabrica un blat de bucătărie, însă nu sunt la fel de folosite.

Alegerea designului și a stilului

Fiecare bucătărie are un design propriu pe care îl respectă pentru a exista o estetică potrivită. Blatul de bucătărie este una dintre elementele care trebuie să se potrivească împreună cu stilul și designul bucătăriei.

Așadar, textura și culoarea blatului este extrem de importantă. Dacă ai o bucătărie tradițională, culoarea blatului ar trebui să fie o culoare caldă pentru a crea o senzație și textură caldă, la fel ca și culoarea.

Însă, dacă vrei o bucătărie modernă, atunci blatul ar trebui să aibă texturi minimaliste și culori neutre pentru a se potrivi bucătăriei. De altfel, nu trebuie să existe discrepanțe mari între bucătărie și blat.

Forma blatului este un alt aspect important, iar cele mai folosite forme sunt cele rotunde sau dreptunghiulare. Însă, dacă vrei ceva diferit, se poate crea. De asemenea, dimensiunea blatului este esențială să fie potrivită.

Dacă blatul de bucătărie este prea mic, va rămâne spațiu nefolosit. Dacă este prea mare, ocupă mult spațiu, mai ales dacă bucătăria nu este spațioasă. Marginea blatului reprezintă și ea un interes major pentru personalizarea bucătăriei în stilul preferat de tine.

Marginea acestuia poate fi rotundă, dreaptă sau poți adăuga ornamente decorative, și astfel îți expui stilul pe care bucătăria ta îl adoptă. Ori, poți alege texturi speciale sau chiar inserții de mozaic.

De asemenea, dacă vrei să ai o bucătărie armonizată din punct de vedere stilistic și cromatic, atunci blatul trebuie să se asemenea cu electrocasnicele și dulapurile la culoare. Poți da comandă de un blat care să aibă culoarea electrocasnicelor și a dulapurilor, iar textura dorită de tine. În acest fel, vei armoniza paleta de culori, bucătăria va lua contur și îți vei crea bucătăria visurilor tale.

Cum să îți alegi blatul de bucătărie ideal pentru casa ta 1
Blaturi de bucătărie personalizate – Alege calitatea și stilul perfect pentru blatul tău de bucătărie

Care sunt caracteristicile blatului de bucătărie

Pe lângă aspectele de mai sus pe care trebuie să le respecți, asigură-te că alegi un blat bucătărie termorezistent. În acest fel, vei putea profita de funcționalitățile pe care acesta le are și astfel, având o bucătărie optimă.

Cu ajutorul unui blat de bucătărie termorezistent, îți vei păstra blatul în cea mai bună formă indiferent dacă îl stropești cu apă, acesta rezistând la umezeală și la contactul dintre tigăi sau vase încinse pe suprafața lui. Există materiale care sunt potrivite pentru astfel de condiții, cum ar fi cuartzul sau granitul.

De altfel, asigură-te că înaintea achiziționări blatului, îți alegi materialul pe care îl vrei. Acest aspect contează, mai ales dacă nu vrei să asiguri o mentenanță regulată. Dacă alegi materiale, precum lemnul sau marmura acestea necesită o curățare grijulie și regulată. Însă, granitul sau cuartzul, nu. Astfel că acest pas este important de luat în calcul.

Mai mult decât atât, blatul poate veni cu câteva caracteristici incorporate sau care pot fi incorporate pe parcurs. Poți opta pentru blaturi care au deja incorporate spații speciale pentru tăiere și astfel, nu mai ai nevoie de tocător.

Ori, chiuvetele submontate sunt îndrăgite de o majoritate de oameni deoarece ele dau un aspect elegant și mentenanța lor este simplificată extrem de mult. Gândește extrem de bine procesul de alegere a unui blat bucătărie, pentru că acesta îți va aduce beneficii care să îți eficientizeze munca și să ți-o ușureze semnificativ.

O etapă importantă este prețul blatului și bugetul pe care îl ai. Marmura, de exemplu, este un material scump și care necesită întreținere, astfel că aceasta va fi mult mai costisitoare. Însă, cuartzul este mult mai ieftin și nu necesită o mentenanță regulată, astfel apare diferența de preț între ele. Așadar, asigură-te că aloci un buget anume pentru blat și că nu îl depășești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.