Cum să îți menții articulațiile sănătoase pe termen lung – tratament artroză

202
Publicitate

De data aceasta, vă invităm alături de noi într-o călătorie prin lumea sănătății articulațiilor. Aceste zone vitale fac parte din mobilitatea noastră zilnică și ne influențează foarte mult calitatea vieții pe termen lung. Astfel, în rândurile ce urmează ne vom concentra atenția asupra cum să ne păstrăm articulațiile sănătoase pe termen lung, dar și ce tratament artroză Bucuresti este popular la momentul actual.

Publicitate

Despre articulații și tratament artroză

În fața afecțiunilor ce apar o dată cu trecerea timpului, așa cum este și artroza, este esențial să înțelegem cum să ne menținem articulațiile sănătoase pentru un timp cât mai îndelungat. Pentru menținerea sănătății articulațiilor pot fi adoptate o mulțime de opțiuni, precum sportul, nutriția inteligentă, diverse tehnici de masaj, și nu în cele din urmă, terapia PRP ca tratament artroză. Asupra acesteia ne vom concentra atenția în rândurile ce vor urma.

Terapia PRP cu acid hialuronic poate fi considerată un tratament artroză?

În ultima perioadă de timp, foarte mulți medici recomandă terapia PRP cu acid hialuronic pe post de tratament artroză. Această terapie are deosebita capacitate de a asocia și administra celule stem recoltate din grăsime, măduva osoasă etc, în scopul refacerii tisulare, cu scăderea sindromului algic și a celui disfuncțional, cu refacerea biomecanicii articulare și creșterea performanței fizice. Pe scurt, terapia PRP se poate personaliza destul de ușor, mai ales că aceasta folosește plasmă din propriul sânge al pacientului, astfel neexistând riscuri asociate.

În ce constă mai exact terapia PRP și cum poate aceasta să fie un tratament artroză?

Substanța ce stă la baza terapiei PRP, care a ajuns să fie chiar și un bun tratament pentru artroză, se obține prin centrifugarea unei cantități din sângele pacientului cu pricina. Mai apoi, substanța obținută este prelucrată, obținându-se un gel plachetar în decurs de câteva minute. În acest gel se regăsesc factori de creștere, dar și alte substanțe benefice organismului, acestea au un rol important în ceea ce privește vindecarea l eziunilor și ale proceselor regenerative.

De ce să alegi terapia PRP ca tratament artroză și nu o terapie clasică?

La această întrebare, răspunsul este unul mai mult decât simplu. Cel mai mare avantaj al terapiei PRP este aceea că accelerează vindecarea leziunilor de câteva ori mai repede, comparativ cu orice altă formă de vindecare. Terapia PRP, având foarte mulți factori ce contribuie la creștere, are puterea de a stimula angiogeneza, dar și creșterea diferențierii celulare a fibroblastilor, conducând la vindecarea leziunilor țesutului moale. Câteva dintre afețiunile în care această terapie s-a dovedit extrem de folositoare sunt: leziunile de tendon, ligament sau la locul lor de inserție pe os (enteza) etc.

Cum acționează terapia PRP ca tratament artroză?

Poate rezolva terapia PRP durerile, inflamațiile și disfuncționalitățile ce vin o dată cu artoza? Ei bine, da! Pentru a acționa ca un tratament pentru artroză, injecția cu PRP este făcută la nivelul articulațiilor. La bază, aceasta constă în susținerea depunerii și remodelării de colagen la nivelul țesuturilor degradate prin declanșarea procesului de vindecare sau reparație tisulară (inflamație, proliferare și remodelare). În acest mod, se realizează regenerarea țesuturilor pe cale naturală, fără riscuri, asigurându-se în final, vindecarea leziunilor.

Așadar, există numeroase de tratamente pentru artroză, însă unele dintre acestea fac cu adevărat minuni, așa cum face și terapia PRP pentru sănătatea articulațiilor tale. Acestă terapie cu acid hialuronic a devenit în ultimul timp o abordare cotidiană foarte recomandată de către medici, care ajută cu brio la tratarea leziunilor de tendon sau ale leziunilor din boala artrozică, promovând, accelerând și asigurând vindecarea fără riscul reacțiilor adverse sau a altor lucruri de acest fel. Pentru o viață activă și liniștită, ai grija de articulațiile tale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.