In magazinul online Plaseumbrire.ro se pot gasi o gama larga de prelate cu ochiuri in diferite culori si grosimi. Profesionistul va putea vorbi de la sine. Acum orice client poate beneficia de prelatele puternice de cea mai inalta calitate la cele mai mici preturi. In ceea ce priveste culoarea, aceasta vine intr-o nuanta de mov deschis ce va iesi cu siguranta in evidenta.
Magazinul online convenabil va face achizitia cat mai placuta posibil. In functie de utilizarea prevazuta, se poate alege dimensiunea potrivita pentru prelata. Produsul doar se adauga in cos, se comanda si gata! De acum incolo angajatii asigura livrare rapida direct din depozit. Datorita logisticii de top, noua prelata va ajunge acasa in cel mai scurt timp.
Prelata este un termen colocvial pentru prelate de diferite grosimi de material si niveluri de calitate, pentru ca in cele mai multe cazuri ar trebui acoperit ceva. Exista doua tipuri de prelate. Prelata PE – numita si prelata din stofa si prelata din PVC. Ele vin in grosimi diferite de la subtiri la groase. Rezistenta unei prelate se numeste gramaj si este data in grame pe metru patrat (g/m²). Cu cat gramajul unei prelate este mai mare, cu atat este mai groasa si mai rezistenta la rupere.
Ambele prelate se caracterizeaza printr-o manopera de inalta calitate, sunt deosebit de rezistente la rupere si, datorita stratului de inalta calitate pe ambele parti, sunt rezistente la vant si la apa. Prelatele din PE si prelatele din PVC sunt ambele stabile la UV. Ambele tipuri de prelate sunt, de asemenea, insensibile la mucegai si la majoritatea substantelor chimice, au ochiuri rezistente la rugina si sunt potrivite pentru utilizare in aer liber.
Diferenta consta in material si grosimea materialului. Prelatele din PVC sunt chiar mai robuste, mai stabile si mai rezistente la rupere decat prelatele din PE. In timp ce prelatele PVC de la multi alti furnizori au o grosime de 600 g/m², alte prelate PVC au chiar si o grosime de 650 g/m². Acest lucru le face si mai rezistente si mai durabile. Cu toate acestea, datorita rezistentei lor, sunt si mai grele decat prelatele universale din PE.
Prelatele din PVC sunt adesea denumite si prelate pentru camioane. Aceasta denumire nu este de fapt in intregime corecta. Pentru ca o prelata de camion „corecta” pentru acoperirea camioanelor trebuie sa aiba, conform specificatiilor, un gramaj de cel putin 1.200 g/m². Cu toate acestea, termenul „prelata de camion” a devenit popular si pentru prelatele din PVC cu gramaje mai mici. Marginea prelatei pentru camion este pliata (dublata) si lipita. In acest fel, inelele de fixare pot rezista chiar si la tragerile puternice.
O prelata nu este ceruta doar de industrie si agricultura. Din ce in ce mai des, prelatele robuste isi gasesc drumul catre utilizatorii privati. Sunt utile oriunde trebuie protejat ceva de murdarie, vant si intemperii. Acesta poate fi husa impermeabila pentru lemne de foc, protectia mobilierului de gradina, capacul gropii cu nisip sau husa unei barci sau case mobile. Prelatele universale sunt, de asemenea, populare ca acoperis temporar la un eveniment in aer liber.
Sfaturi pentru gradinarii amatori
Ingrasamantul nu este raspunsul la cresterea celor mai bune plante; calitatea solului este. Adaugati ingrediente organice, cum ar fi compost si gunoi de grajd bine imbatranit in sol. Cea mai buna structura a solului este sfaramicioasa, usor de sapat, accepta apa cu usurinta si este suficient de liber pentru a furniza oxigen radacinilor plantelor. Daca alegeti sa utilizati ingrasamant, utilizati unul organic pentru a adauga azot, fosfat si potasiu (forma de plante cu potasiu poate fi folosita).
Sfarsitul verii sau inceputul toamnei este cel mai bun moment pentru a imparti si transplanta plante perene inflorite de primavara. Cele mai frecvent impartite plante perene sunt irisii, bujorii, hostele si crinii de zi.
Daca rubarbaare in sus tulpini de flori, indepartati-le astfel incat planta sa se concentreze pe productia de frunze, nu pe productia de seminte.
Cand transplantati plante perene crescute in containere, sapati o groapa a care este de doua ori mai lata decat radacinile plantei pentru a ajuta la stabilirea radacinilor. Asigurati-va ca planta se aseaza la aceeasi adancime in gaura ca si in recipient. Folositi acelasi pamant pe care l-ati sapat din groapa pentru a umple in jurul noii plante, in loc sa folositi pamant in saci.
Puneti-va plantele de cartofi adanc sub pamant si depozitati cartofii recoltati in intuneric complet. Expunerea la lumina inverzeste coaja cartofilor, un indiciu ca cartoful a produs un alcaloid incolor numit solanina, o toxina cu gust amar care, consumata in cantitati mari, poate provoca boli. Taiati orice portii verzi sau muguri de pe cartofi pentru a evita problema.
Majoritatea plantelor de gradina din pamant cresc cel mai bine cu 1 pana la 2 inci de apa pe saptamana. Daca nu cade suficienta ploaie, udati adanc o data pe saptamana, in loc sa udati usor zilnic. Udarea frecventa, putin adanca, umezeste doar stratul superior al solului si incurajeaza radacinile plantei sa se deplaseze acolo, in loc sa creasca mai adanc.