Cum te asiguri că alegi lapte praf de calitate pentru nevoile nutriționale ale bebelușului tău?

70
Publicitate

Ca părinte, îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău. Încă din primele luni de viață, te preocupi să alegi cele mai bune produse dedicate bebelușilor, astfel încât să îi asiguri celui mic o creștere și dezvoltare sănătoasă. În ceea ce privește alimentația, pentru a-i furniza toți nutrienții esențiali, pe lângă laptele matern, laptele praf este o sursă bogată în substanțe nutritive. Însă cum te asiguri că alegi un produs de calitate, care să susțină nevoile nutriționale ale bebelușului? Descoperă în rândurile următoare câteva aspecte de care să ții cont.

Publicitate

Selectează formula de lapte praf dorit

Producătorii de lapte praf pun la dispoziția părinților diferite formule. Astfel, poți alege lapte praf cu formulă sub formă de pulbere, gata de hrănit sau concentrată. Formatul pulbere este clasicul lapte praf pe care îl cunoaștem cu toții și îl regăsim peste tot în farmacii. Este convenabil, conține toți nutrienții esențiali și necesită adăugarea de apă pentru preparare. Formatul gata de hrănit, după cum sugerează și numele, este conceput pentru confort, fiind gata de utilizat. Nu necesită amestecare cu apă și se prezintă într-o formă sterilă. Formula de lapte lichidă concentrată este ușor de preparat și utilizat. Ținând cont de instrucțiunile de pe ambalaj, se amestecă o cantitate de lapte cu apă.

Verifică compoziția și valoarea nutritivă pentru fiecare cutie de lapte praf

Compoziția și valoarea nutritivă este un aspect extrem de important pentru bebelușul tău. Optează pentru un lapte praf bogat în nutrienți, cum ar fi proteine, vitamine și minerale. Vitamina D, fier, calciu, DHA, sunt esențiale pentru dezvoltarea bebelușului. De asemenea, laptele praf ales trebuie să aibă în compoziția sa și prebiotice și probiotice pentru a susține digestia și sistemul imunitar. Citește descrierile astfel încât să alegi cea mai bună formulă pentru cel mic. De asemenea, atunci când achiziționezi servetele umede bebelusi, dar și produse de îngrijire, nu uita să verifici eticheta. Bebelușii sunt sensibili și au nevoie de o îngrijire adaptată vârstei.

Alege un lapte praf potrivit pentru vârsta bebelușului

Laptele praf este recomandat ca și completare la alăptarea maternă. Fiecare bebeluș este unic, iar nevoile sale nutriționale variază în funcție de vârstă, greutate sau stare de sănătate. Din acest motiv, producătorii au creat formule speciale, adaptate vârstei celui mic. Îi poți asigura necesitățile nutriționale pentru fiecare etapă a creșterii. Poți alege lapte praf pentru:

  • 0-6 luni – formula este asemănătoare cu cea din laptele matern și conține toți nutrienții esențiali pentru primele luni de viață;
  • 6-12 luni – laptele praf are o compoziție ușor modificată, pentru a satisface nevoile nutriționale crescute ale bebelușului;
  • peste 1 an – laptele praf are un conținut mai mare de proteine și calciu pentru a susține dezvoltare armonioasă. Este o formulă de creștere ce poate fi administrată până la 3 ani.

Asigură-te că nu conține aditivi și alergeni alimentari

Pentru bebelușii cu intoleranță la lactoză sau diverse alergii, optează pentru o formulă de lapte praf cât mai natural. Asigură-te că nu are în compoziție aditivi și alergeni, pentru ca cel mic să beneficieze totuși de nutrienții esențiali existenți în laptele praf.

Fiecare bebeluș este unic, iar nevoile sale nutriționale vor fi, de asemenea, specifice. Toate formulele de lapte praf disponibile pe piață sunt create pentru a le îndeplini nevoile nutriționale. Alege o formulă potrivită vârstei celui mic. Citește eticheta și compară compoziția pentru a face o alegere potrivită.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.