Cum verifici daca masina inainte de a o scoate din service in urma unei reparatii capitale

299
Publicitate

Cum verifici daca masina inainte de a o scoate din service in urma unei reparatii capitale 1

Masina ta a fost implicata intr-un accident grav si a fost in service timp de cateva saptamani. Tocmai au sunat sa te anunte ca este gata si sa te cheme sa o ridici – acesta este momentul in care incepi sa te intrebi daca reparatiile au fost facute corespunzator si sa iti faci griji cu privire la aspectele pe care ar trebui sa le iei in considerare cand ajungi acolo.

Publicitate

Intreaba de garantii

La service un tehnician iti va prezenta o lista de verificare cu toate reparatiile realizate, ce s-a facut si de ce, ce piese s-au inlocuit si cu ce, etc. Toate bune pana aici, dar nu uita sa te interesezi de garantia pentru piese si pentru manopera si sa faci si propria ta inspectie inainte de a pleca din service cu masina.

Verifica daca masina este curata

Murdaria ascunde imperfectiunile, de aceea masina ta ar trebui sa arate impecabil, atat in interior cat si in exterior, atunci cand o ridic. Asigura-te ca a fost spalata si aspirata complet, astfel incat sa poti inspecta cu usurinta zonele care au fost reparate. Chiar si covorasele si motorul terbuie sa fie curate.

Inspecteaza zonele asupra carora s-au facut reparatii

Sa spunem, de exemplu, ca s-a intervenit pe partea din fata de caroserie volvo XC60. Acest lucru inseamna nu numai ca au fost necesare inlocuirea partilor din caroserie si vopsirea lor, ci si reparatii la suspensie, cadru si poate chiar motor. Verifica urmatoarele lucruri:

  • Imbinarile panourilor caroseriei si goluri inegale;
  • Deschide si inchide usile, capota si portbagajul pentru a observa cum se comporta si asculta sunetele care pot semnala frecarea. Asigura-te ca toate se deschid si se inchid usor si sigur.
  • In cazul in care stii ca s-a deschis in momentul impactului, verifica daca a fost inlocuit airbag-ul.
  • Verifica distanta dintre anvelope si proiectoare si observa simetria lor.
  • Asigura-te ca sunt conectate toate firele si furtunele.
  • Inspectetaza cu atentie vopseaua si finisajele.

Cum poti gasi greseli pentru vopsirea automata

Chiar si atunci cand service-ul are codurile de vopsea din fabrica, una dintre cele mai dificile parti ale procesului de remediere a coliziunilor este potrivirea vopselei cu restul masinii. Decolorarea existenta a vopselei presupune ca tehnicienii mai trebuie sa adauge ceva in vopsea pentru ca finisajul restaurarii sa fie perfect identic cu restul caroseriei.

Majoritatea vehiculelor de pe drum au ceea ce se numeste in textura unei vopseli “aspectul de coaja de portocala”, care este greu de reprodus. Acesta este un motiv suficient de bun pentru a ridica vehiculul in timpul zilei si a-l privi la lumina soarelui. Incepe prin a face acest lucru si apoi plimba-te in jurul masinii pentru a depista orice neconcordanta in vopseaua de pe caroserie.

Totodata, cauta imperfectiunile cauzate de firele de par sau praf, sau a pulverizarii excesive a vopselei.

Daca ai nevoie de componente de caroserie de calitate, ia in calcul ofertele de la Secco Center. Poti accesa chiar acum link-ul.

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.