Curs iso 15189 – Ce presupune acest tip de curs

103
Publicitate

Curs ISO 15189 este un standard international care se refera la cerintele de calitate si competenta pentru laboratoarele medicale. Acesta este un standard specific pentru laboratoarele medicale si este conceput pentru a ajuta la asigurarea faptului ca acestea indeplinesc cerintele de calitate si fiabilitate necesare pentru a furniza servicii de inalta calitate in domeniul sanatatii.

Standardul ISO 15189 a fost emis pentru prima data in anul 2003 de catre Organizatia Internationala de Standardizare (ISO) si a fost revizuit in anul 2012 pentru a fi mai relevant pentru nevoile actuale ale industriei medicale. Acesta se concentreaza in principal pe cerintele de calitate pentru laboratoarele medicale si asigurarea faptului ca acestea furnizeaza servicii de inalta calitate, care sunt esentiale pentru diagnosticarea si tratarea pacientilor.

Publicitate

De ce sa optezi pentru un curs iso 15189?

Standardul ISO 15189 este o cerinta pentru laboratoarele medicale care doresc sa fie recunoscute ca fiind de inalta calitate si competenta. Acesta stabileste cerintele de calitate pentru a asigura faptul ca laboratoarele medicale indeplinesc standardele necesare pentru furnizarea de servicii medicale fiabile. De exemplu, standardul se refera la cerintele pentru calitatea echipamentelor de laborator, calitatea testelor si a procedurilor utilizate, calitatea personalului si a managementului laboratorului.

Exista o serie de beneficii importante ale obtinerii certificarii ISO 15189 pentru laboratoarele medicale. In primul rand, certificarea ajuta la asigurarea faptului ca laboratoarele medicale furnizeaza servicii fiabile si de inalta calitate. Acest lucru poate imbunatati increderea pacientilor in serviciile medicale si poate ajuta la cresterea volumului de pacienti tratati in laboratoarele medicale.

In al doilea rand, certificarea poate ajuta la imbunatatirea proceselor de lucru si a eficientei laboratoarelor medicale. Prin implementarea standardelor ISO 15189, laboratoarele medicale pot identifica si remedia problemele existente in procesele lor de lucru si pot dezvolta un sistem de gestionare a calitatii mai eficient.

In al treilea rand, certificarea ISO 15189 poate ajuta la imbunatatirea respectarii reglementarilor legale. Deoarece standardul se concentreaza pe cerintele de calitate si competenta pentru laboratoarele medicale, certificarea poate ajuta la asigurarea faptului ca laboratoarele medicale indeplinesc toate cerintele legale si reglementarile referitoare la serviciile medicale.

Dupa un curs iso 15189 vei fi si tu capabil sa oferi certificari in acest domeniu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.