De ce este indicat sa faci drenaj limfatic in clinica Fysiogand?

4

Ce trebuie sa cunoastem despre drenaj limfatic?

Drenarea prin drenaj limfartic efecuata prin modalitatea manuala prin masaj este un tratament non-invaziv si benefic pentru organism. Una dintre cele mai faimoase metode de realizare a acestui tip de masaj este tehnica de vodder, care a fost inventata in Franta in 1932 de catre Emil si Errd Vodder.

De-a lungul timpului, drenaj limfatic a fost documentat prin studii in Australia, Europa si America de Nord. Studiile au aratat ca aceasta tehnica de drenaj are un efect pozitiv atunci cand este utilizat ca o tehnica independenta si in combinatie cu alte terapii.
drenaj limfatic
In timpul procesului de tratament, pielea umana se intinde si se maseaza din diferite forme bazate pe principii stiintifice si fiziologice, care s-au dovedit a fi eficiente in imbunatatirea fluxului limfatic. Aplicata cu presiunea corecta, traiectoria si viteza, acest masaj poate conditiona cu usurinta pielea, imbunatateste circulatia limfatica, imbunatateste capacitatea de a se recupera de la diferite boli, elimina toxinele din ganglionii limfatici si pentru a imbunatati capacitatea de autoaparare a corpului.

Ce tratam prin drenaj limfatic?

  • Persoanele cu limfedem – cu mastectomie si indepartarea ganglionilor limfatici axilari, volumul membrului superior creste deoarece limfa nu mai trece prin ganglionii limfatici si se acumuleaza in brat;
  • Dupa operatie, un drenaj limfatic poate ajuta la ameliorarea durerii;
  • Studiile au aratat ca drenajul poate imbunatati flexibilitatea la pacientii cu fibromialgie.

Pentru persoanele cu boli ale sistemului circulator, picioarele sunt umflate dupa corectie sau mers pe termen lung. Recomandam efectuarea tratamentului de drenaj limfatic.

Frecventa tratamentelor

Orice persoana sanatoasa, barbat sau femeie, ar trebui sa fie supusa unei curatari limfatice de toxine, indiferent cat de des. In mod ideal, ar trebui sa aveti cel putin doua tratamente pe an. Vindecarea trebuie facuta de doua ori pe saptamana, de 6 pana la 10 ori de fiecare data. Este recomandat persoanelor cu capacitate mare de retentie a apei, persoanelor care urmeaza un tratament de detoxifiere sau de slabire pentru rezultate mai bune si tuturor persoanelor care doresc o piele mai sanatoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.