Detalii importante de stiut despre tranzactii cu ethereum

589
Publicitate

Domeniul virtual s-a dezvoltat in mod armonios in ultimul deceniu, aducand in atentia internautilor noi si interesante idei de afaceri. Una dintre acestea este referitoare la tranzactii cu Ethereum. Practic, este vorba despre o platforma software, care este bazata pe tehnologia Blockchain si care ofera dezvoltatorilor psobilitatea de a construi, dar si de a lansa aplicatii descentralizate. Spre deosebire de bitcoin, Ethereumul este mai mult decat o criptomoneda, iar cei care se gandesc serios sa-si inceapa o afacere in acest sens trebuie neaparat sa citeasca randurile urmatoare.

Cine a inventat Ethereumul si cum functioneaza?
Ethereumul a fost gandit de Vitalik Buterin, un programator pasionat de domeniul virtual, dar si de tot ceea ce inseana criptovalutele. Inainte de a incepe proiectul, el a lucrat la Bitcoin, iar ulterior a decis ca este momentul sa isi puna in aplicare propriile idei. Sistemul in sine a fost lansat pe 30 iulie 2015, atunci cand a fost populat cu aproximativ 11,5 milioane de monede care au fost puse in pre-vanzare.

Publicitate

Cei care abia acum descopera Ethereumul trebuie sa stie ca este vorba despre o platforma software, unde pot fi tranzactionate monede virtuale denumite Ether. Toata lumea poate avea acces la aceasta platforma, cu mentiunea ca Vitalik a gandit un sistem foarte complex impotriva falsificarii, dorindu-si sa-si protejeze ,,creatia”.

Ce reprezinta tehnologia Blockchain?
Avand in vedere ca toate tipurile de tranzactii cu Ethereum se bazeaza pe tehnologia de tip Blockchain, este important ca aceasta sa fie definita, pentru ca toata lumea sa o poata intelege. Asadar este vorba despre un registru public, unde este pastrata evidenta tuturor tranzactiilor efectuate intr-o retea anume. Block-urile sunt adaugate trepate, in ordine cronologica, de fiecare data cand sunt ,,completate”. De exemplu, toate calculatoarele care sunt conectat ein reteaua speficia (ex: Ethereum) primesc o copie a block-ului, aceasta fiind descarcata automat atunci cand se patrunde in retea.

Unde poate fi folosit Etherul?
Moneda virtuala denumita ether poate fi folosita pentru diferite tipuri de bunuri, dar si servicii, atata timp cat acestea sunt inregistrate in reteaua specifica.

Preturi volatile
La fel ca si in cazul bitcoinului, etherul are preturi volatile. Ele scad si cresc in functie de cerintele de pe piata, dar si in functie de alti factori economici. De exemplu, valorile etherului au variat in timp de la mai putin de un dolar pana la circa 1.300 de dolari per unitate. Asadar, important este ca cei interesati de o astfel de afacere sa nu mizeze 100% pe ea si sa nu investeasca toate economiile in ether, pentru a evita situatii neplacute.

Curiozitatea, intriga si noutatea sunt cele 3 elemente care determina din ce in ce mai multi oameni sa opteze pentru tranzactii cu ether. Avand in vedere boom-ul prin care trece mediul virtual si importanta crescanda pe care o capata de la o zi la alta, nu este deloc exclus ca intr-o zi sa se ajunga exclusiv la utilizarea unor monede virtuale. Asadar, cei care astazi investesc in criptomonede ar putea avea foarte mult de castigat pe viitor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.