Este indicat sa va faceti testul Papanicolau in timpul sarcinii?

1667
Publicitate

In cazul in care urmeaza sa fiti o viitoare mama mereu va ganditi la lucrurile care ar putea pune in pericol sarcina dumneavoastra.

Publicitate

Cat de sigur este testul Papanicolau in timpul unei sarcini?

Unul dintre aceste lucruri ar putea fi efectuarea unui test Papanicolau. Acest test a salvat de-a lungul timpului multe vietii, reducand cu mai mult de 50% incidenta cancerului de col uterin.

Este indicat sa va faceti testul Papanicolau in timpul sarcinii? 1

Desi testul Papanicolau va poate salva viata va puteti intreba daca este recomandat sa vi-l efectuati in timpul sarcinii. Puteti afla mai multe despre acest subiect in randurile care urmeaza. Va puteti face o idee generala si intr-un final, dup ace ati pus in balanta toate aspectele, veti putea lua decizia cea mai potrivita.

Desi testul Papanicolau a aparut in 1940 si de atunci a salvat mii de vieti, femeile inca isi pun intrebarea daca acest test este recomandat si in timpul sarcinii. Acest test este recomandat de majoritatea mediciilor, dar pentru multe femei inca exista ingrijorarea ca testul Papanicolau le va induce un avort spontan.

Test Papanicolau de la RomGerMed

In toata aceasta poveste, exista un factor decisive, si anume momentul cand acest test urmeaza sa fie efectuat. Medicii afirma ca daca testul Papanicolau este efectuat pana in a 28-a saptamana de sarcina, viitoarea mama nu ar trebui sa isi faca nici un fel de problema.

Si de cele mai multe ori medicii afirma ca este bine ca acesta sa fie efectuat in timpul sarcinii, caci viitoarele mame isi gasesc mai greu timp pentru efectuarea lui dupa nastere.

Este indicat sa va faceti testul Papanicolau in timpul sarcinii? 2Multe femei sunt speriate si de posibilitatea ca testul Papanicolau sa le indice faptul ca exista o problema. Partea buna este ca in present exista mai multe tratamente.

Iar de cele mai multe ori acestea nu vor avea niciun effect asupra sarcinii. Iar in caz contrar, se va ajunge la decizia ca tratamentul sa fie efectuat dupa sarcina. In cazuri exceptionale, medicii recomanda efectuarea unor teste suplimentare. Dupa spusele acestora, testele respective nu vor afceta fatul, asa ca nu aveti motiv de ingrijorare.

Care este modul in care va puteti pregati pentru efectuarea testului Papanicolau?

Ca si in cazul unor analize sau a altor tipuri de teste, exista anumite lucruri pe care puteti face astfel incat testul Papanicolau sa decurga cat mai normal. Printre lucrurile pe care puteti sa le faceti se numara si:

  • Pentru a evita aparitia crampelor in timpul testului, cel mai indicat este sa luati Ibuprofen inainte.
  • Trebuie sa mergeti la baie inainte de efectuarea acestuia.
  • Si pe tot parcursul nu uitati sa tineti minte ca este un lucru absolut normal, astfel ca nu aveti de ce sa va stresati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.