Flash-butt welding machines: proces, avantaje și aplicații ale acestora

105
Publicitate

Sudarea tip flash-butt este un proces de sudare prin rezistență electrică utilizat pentru îmbinarea componentelor, în care transferul de energie este asigurat în primul rând de căldura de rezistență a pieselor în sine. Componentele sunt poziționate cap la cap pe toată zona articulației. Ce trebuie să știi despre echipamentele tip flash-butt welding și ce avantaje aduce utilizarea lor?

Publicitate

Flash-butt welding machines – informații elementare

Sudarea cap la cap este un tip de sudare prin rezistență electrică utilizat pentru a îmbina componente în care energia este transferată de căldura de rezistență creată de piesele în sine. Componentele sunt poziționate cap la cap pe toată regiunea articulației. O gamă de dimensiuni de secțiuni și forme sofisticate pot fi combinate (exemplele sunt jantele pentru roți de bicicletă și șinele de cale ferată). În timp ce se aplică o tensiune intermitentă, componentele de conectare sunt ținute și împinse ușor împreună.

Deși procedura poate fi efectuată manual, dispozitivele flash-butt welding machines semi-automate și automate sunt preferate, pentru că oferă rapiditate și precizie.

Rezistența la curentul electric cauzată de contactul dintre părțile mobile și fixe este denumită căldură pentru sudare. Materialul începe să clipească și să facă scântei (pierderi de metal) din locul sudării atunci când porțiunea de sudare se întâlnește. Procesul de fulger încălzește secțiunea transversală a părții de sudură, urmat de procesul de sudare cap la cap (deformare). Procesul de deplasare folosește un curent mai mare pentru a accelera elementul mobil spre partea fixă. Sudarea a două componente împreună necesită viteză mare și presiune constantă.

Ce avantaje au flash-butt welding machines?

Deoarece nu există goluri între secțiuni, șina produsă este vizibil mai netedă decât șina legată mecanic. Preîncălzirea, pre-flash, boost, forjarea și îndepărtarea materialului sunt toate parte a procesului de sudare flash-butt. iar segmentul sudat are aceleași calități ca și restul șinei. Acest lucru reduce uzura inegală a șinei, costurile sau timpul de inspecție și întreținere.

Aplicații flash-butt welding machines

Fabricarea căilor ferate este cea mai frecventă aplicație pentru mobile rail welding machine. Șinele sunt forțate împreună sub o presiune extraordinară, forțând capetele să se unească. Această metodă de sudare cap la cap este extrem de precisă, fără să necesite un metal de adaos. Zona afectată de căldură este relativ mică și permite o întărire uniformă, cu o structură metalică foarte netedă ca rezultat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.