Iata cum sa dai jos grasimea din zona abdomenului pe banda alergare!

311

In detrimentul alergarilor in parc sau mersului zilnic la sala, multe persoane aleg sa foloseasca o banda de alergare in propria locuinta pentru a scapa de cateva kilograme sau a-si sculpta corpul asa cum doresc. Aceasta solutie este preferata din ce in ce mai des, asadar nu vom mai expune beneficiile pe care probabil ca le stii deja.

Singurele lucruri de care depinde succesul tau in a-ti atinge obiectivele pe banda de alergare sunt determinarea si o dieta corespunzatoare activitatii fizice pe care o faci. Daca deja ai un mindset de neclintit si tratezi cu rigurozitate antrenamentele si alimentatia, dar inca nu ai reusit sa atingi obiectivele propuse, o singura schimbare poate face diferenta: antrenamentele de tip HIIT sau sprinturi Tabata.

Daca urmezi zi de zi acelasi antrenament, probabil ca deja te-ai si plictisit, iar daca rezultatele intarzie sa apara, moralul poate fi afectat si banda de alergare poate deja sa adune praf. Solutia optima este sa incerci alternarea antrenamentelor, cat si a intervalelor si exercitiilor din fiecare antrenament. Pe langa faptul ca vei avea o noua provocare in fiecare zi, intervalele scurte si variate in intensitate si grad de efort depus iti vor asigura un drum rapid catre scopul pe care il ai, fie ca acesta e pierderea in greutate sau imbunatatirea starii de sanatate.

Pentru a te sprijini in acest demers, in randurile de mai jos vei gasi un antrenament bazat pe intervale care te va scapa in doi timpi si trei miscari de grasimea adunata in zona stomacului. In plus, schimbarea constanta a vitezei, timpilor si perioadelor de ohihna iti vor tine mintea si trupul ocupate, astfel incat sa nu simti nicio clipa de plictiseala.

Antrenamentul pe banda de alergare impotriva grasimii din zona mediana a corpului

Efectuat in forma prezentata mai jos, acest antrenament de 45 de minute bazat pe intervale va arde caloriile intr-un ritm foarte rapid. Poti, insa, adapta viteza pe banda de alergare pentru a putea fi potrivita conditiei fizice pe care o ai in acest moment, insa vei modifica si numarul caloriilor arse. In orientarea prin acest antrenament vei avea la dispozitie informatii despre viteza (km/h) si ritmul de efort perceput de corpul tau (REP). Inainte de a incepe, asigura-te ca banda de alergare este usor inclinata, astfel incat sa eviti accidentarile de la nivelul tibiei. Daca esti gata sa incepi, iata antrenamentul descris pas cu pas:

– incepe cu 5 minute de incalzire la o viteza de 5 km/h – REP 1-3;
– 5 minute la 6 km/h – REP 4-7;
– 2 minute la 7 km/h – REP 8-10;
– 3 minute la 6 km/h – REP 4-7;
– 2 minute la 7,5 km/h – REP 8-10;
– 3 minute la 6 km/h – REP 4-7;
– 2 minute la 8 km/h – REP 8-10 si vei ajunge la jumatatea acestui antrenament pe banda de alergare;
– 3 minute la 6 km/h – REP 4-7;
– 2 minute la 7,5 km/h – REP 8-10;
– 3 minute la 6,5 km/h – REP 5-7;
– 2 minute la 8 km/h – REP 8-10;
– 3 minute la 6,5 km/h – REP 5-7;
– 2 minute la 8 km/h – REP 8-10;
– 3 minute la 6,5 km/h – REP 5-7;
– 5 minute de revenire la 5 km/h – REP 1-3.

Antrenamentele organizate in intervale variabile pot fi modificate dupa conditia ta fizica si timpul pe care il ai la dispozitie, insa niciodata nu elimina cele 5 minute rezervate incalzirii si, respectiv, revenirii, pentru a nu te expune la accidentari. Daca vrei sa profiti si tu de antrenamentele de acest tip pe banda de alergare, intra pe sectiunea de benzi de alergare a site-ului Sport-Mag.ro si alege-ti banda potrivita nevoilor tale! Mai mult, acesta este momentul ideal pentru a profita de reducerile noastre de sezon la toata gama de aparate fitness.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.