Impactul externalizării în dezvoltarea rapidă a afacerilor

67

Indiferent de industria din care face parte o organizație, externalizarea proceselor către subcontractanți reprezintă o soluție pentru a-și optimiza activitățile. În special pentru întreprinderile mari,  externalizarea proceselor de software development către companii de IT outsourcing reprezintă un aspect esențial pentru activitatea de zi cu zi. Astfel, externalizarea este singura modalitate de a combate lipsa expertizei angajaților proprii, acest lucru va influența creșterea și extinderea rapidă a companiilor în curs de dezvoltare.

Companiile de software development au un rol important în societatea din zilele noastre, acestea pot optimiza procesele organizațiilor și minimiza costurile, contribuind astfel la profitul afacerilor. Odată cu progresul tehnologiei, companiile sunt nevoite să țină pasul cu schimbările care pot apărea. Datorită costurilor ridicate a implementării în cadrul companiei a unor departamente menite să optimizeze și să monitorizeze procesele de business, organizațiile vor putea lua în considerare externalizarea anumitor activități, pentru a economisii resursele proprii. Astfel, poate fi necesară integrarea unei soluții software deja existente sau dezvoltarea uneia personalizate în funcție de nevoile specifice ale companiei. Ambele situații necesită resurse funciare și de timp. Ca urmare, externalizarea este un mijloc prin care obiectivele de business sunt îndeplinite rapid și cu succes. 

 

Ce e necesar a fi luat în considerare atunci când subcontractați echipe de specialiști?

Piețele de servicii software influențează activitatea companiilor de IT outsourcing, care contribuie la extinderea afacerilor. Aceste piețe combinate valorează mai mult de 65 de miliarde de dolari în SUA. Această industrie se află într-o continuă expansiune, fiind compusă din personal cu expertiză considerabilă care poate contribui la realizarea obiectivelor de dezvoltare pe termen mediu și lung. Cu toate acestea, pentru a utiliza în mod eficient aceste resurse, va fi necesară o abordare realistă în ceea ce privește așteptările, și implicit a viitoarelor rezultate.

Pentru început, pentru o campanie e necesar a fi confortabilă cu externalizarea proceselor din cadrul organizațiilor către companiile care furnizează servicii de IT Outsourcing. Acest lucru presupune o colaborare de la distanță. Organizațiile se orientează tot mai mult înspre a-și externaliza anumite activități. Există mai multe motive pentru a implementa astfel de inițiative, iar implicațiile în ceea ce privește costurile sunt de obicei factorul decisiv. În aproape fiecare scenariu, integrarea diverselor soluții software ale companiilor din domeniul IT, se dovedesc a fi mai puțin costisitoare decât crearea acestora în cadrul departamentelor proprii.

Beneficiile colaborării cu specialiști calificați 

Pe măsură ce percepțiile cu privire la externalizare se vor îmbunătății, acest lucru va consolida procesele interne demarate în cadrul organizaților, care vor beneficia de anumite avantaje pe termen lung.

Cea mai bună abordare pentru proiectele care au un deadline prestabilit

Dacă lucrați într-o industrie competitivă, inovarea constantă e o necesitate pentru a putea câștiga teren în fața concurenței. Colaborarea cu un partener care oferă servicii de IT Outsourcing este o modalitate sigură de a performa pe piață. A colabora cu o echipă de outsourcing consacrată înseamnă economisirea timpilor de implementare și monitorizare. De asemenea, procesele de management utilizate au un standard ridicat, și necesită  a fi mereu la curent cu cele mai recente tehnologii.

Pe măsură ce afacerile trec printr-o perioadă de creștere, externalizarea poate avea o contribuție semnificativă. Pe lângă îndeplinirea obiectivelor de business, timpul alocat gestionării anumitor sarcini va fi economisit, astfel că, focusul poate fi îndreptat spre lucruri mai importante.

Percepția asupra externalizării proceselor s-a schimbat considerabil în ultimii ani. În zilele noastre, piața serviciilor de IT Outsourcing oferă beneficii multiple, iar unul dintre acestea constă în expertiza forței de muncă, aceasta putând fi considerabil superioară față de cea proprie. 

Aceste lucruri pot diminua din nemulțumirile care ar putea să apară pe parcurs, dat fiind faptul că oricând pot fi subcontractate alte echipe de specialiști care să îndeplinească nevoile specifice ale unei organizații. Dacă obiectivele sunt stabilite într-un mod realist, colaborarea cu o echipă externă poate reprezenta o modalitate rentabilă în ceea ce privește dezvoltarea unei companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.