iPhone X este telefonul care aduce incarcarea wireless in mainstream

286

Încărcarea wireless așa cum o știm în momentul de față nu este o noutate. Producători precum Samsung au introdus-o pe piață de câțiva ani, cu un grad modest de utilizare, cei drept. Odată cu lansarea iPhone X, încărcarea wireless (de fapt o încărcare prin inducție) are toate șansele să dezvolte apetitul consumatorilor pentru accesoriile necesare acestui obicei. Mai mult, Apple a activat și încărcarea wireless de mare viteză (7.5W) prin update-ul la iOS 11.2, oferind producătorilor de accesorii toate motivele să acorde o mai mare atenție pad-urilor de încărcare.

Activarea vitezei de 7.5W nu va câștiga concursuri de performanță, dar va reuși să încarce mai repede noul tău iPhone X. Pe lângă eliminarea unor bug-uri care au făcut valuri pe internet, Apple a activat și sistemul de plăți de la un iPhone X la altul. Funcția nu este încă disponibilă la noi, însă utilizatorii din Statele Unite și alte câteva țări se pot bucura deja de posibilitatea de a transfera bani unei alte persoane ce deține un iPhone.

Revenind la încărcarea wireless, aceasta este mai importantă decât pare la prima vedere. Implementarea tehnologiei de către alți producători de telefoane mobile a fost primită cu entuziasm, însă nu s-a bucurat prea mult de sprijinul celorlalte companii. Prin dotarea noii generații de iPhone cu încărcare wireless compatibilă cu standardul Qi, este de așteptat ca cele mai populare locuri din centrele urbane să fie echipate cu accesorii care să încarce telefonul.

McDonald’s și Starbucks sunt doar două dintre companiile care s-au angajat în dotarea propriilor restaurante și cafenele cu astfel de accesorii – un motiv în plus de a lăsa telefonul pe masă în timp ce socializăm la o cafea sau la un Big Mac.

Chiar și propria casă se poate bucura de avantajele încărcării wireless. Deși sunt foarte mulți producători care oferă pad-uri cu încărcare rapidă, IKEA pare să fi nimerit raportul dintre preț, modularitate și performanță. Pad-urile pot fi atât încastrate în mobilă, prin intermediul accesoriilor puse la dispoziție de IKEA, cât și așezate pur și simplu pe mobilier.

iOS 11.2 este disponibil după numai două luni și jumătate de la apariția noului sistem de operare, din septembrie 2017. Conform tradiției, Apple ar trebui să lanseze versiunea 11.3 în primele trei luni ale anului următor. Principalii beneficiari vor fi telefoanele și tabletele de ultimă generație: iPhone 8 și 8 Plus, iPhone X, iPad și iPad Pro.

Dacă nu ai încă cea mai recentă versiune iOS instalată, asigură-te că ai un back-up al informațiilor de pe device-ul tău și accesează Settings –> General –> Software Update. iOS 11.2 este disponibil pentru modelele iPhone 5S și ulterior, iPod touch 6th generation, iPad Air 2, iPad mini 2 și ulterior, iPad și iPad Pro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.