Lada frigorifica sau congelator: care e solutia cu mai multe avantaje dintre cele doua

271
Publicitate

Cu siguranță, în perioada de izolare prilejuită de pandemia de coronavirus, mulți dintre noi am regretat că nu avem în casă un congelator, care să completeze spațiul de depozitare util al frigiderului, în care să ne facem proviziile de alimente necesare statului îndelungat acasă.

Cu cât mai puține ieșiri din casă pentru aprovizionare, cu atât mai puține riscuri.

Publicitate

Totuși, un congelator este util nu doar în cazuri excepționale, precum pandemia de coronavirus. Acesta ne poate fi de folos și la aprovizionarea peste iarnă sau în momentul în care, ca orice român, tăiem porcul și avem nevoie de spațiu de depozitare a pungilor cu carne și produse de origine animală.

Ladă frigorifică – link oferte speciale

Când vine momentul achiziției unui congelator de uz casnic, însă, există mai mult de o opțiune. Practic, ai două variante: unul clasic, vertical, într-o formă care imită frigiderul, sau unul orizontal, numit și ladă frigorifică. E adevărat, ambele au o variatate mare de dimensiuni și capacități. Cum să-ți dai, atunci, seama, care e cel mai potrivit pentru tine? De ce trebuie să ții cont atunci când faci alegerea?

 

Păi, hai să vedem care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de congelator: clasic sau lada frigorifică.

Lada frigorifica sau congelator: care e solutia cu mai multe avantaje dintre cele doua 1

De exemplu, lăzile frigorifice au un consum mai redus de energie, cu aproximativ 20%, față de congelatoarele verticale. Motivul? Aerul rece este mult mai etanșeizat în lada frigorifică, neproducându-se un schimb atât de mare de aer cald-aer rece la deschiderea ușii. În plus, greutatea ușii apasă pe garnitura de etanșare, reducând la maximum scăpările de aer rece.

 

Un alt avantaj al lăzii frigorifice este că aceasta este mult mai potrivită pentru depozitarea unor cantități mai mari de produse, fiind o soluție mai avantajoasă și în ceea ce privește produsele voluminoase sau cu forme neregulate.

 

Lăzile frigorifice au adesea încuietori, deci sunt ”safe” într-o casă în care se află și copii curioși.

 

În zonele cu frecvente căderi de curent, lăzile frigorifice sunt din nou alegerea mai potrivită, acestea menținând mai mult timp produsele congelate.

 

O ladă frigorifică este soluția mai avantajoasă și din punct de vedere economic. Nu în cele din urmă, prețul este un alt avantaj de luat în calcul. O ladă frigorifică e o alegere mai bună din punct de vedere economic, fiind mai ieftină raportat la capacitate decât un congelator vertical.

 

Printre puținele dezavantaje ale lăzii frigorifice comparativ cu congelatorul vertical este spațiul mai mare ocupat în casă, respectiv un acces puțin mai dificil la produsele de dimensiuni mici.

Așadar, dacă ai spațiu suficient acasă, lada frigorifică pare soluția mai avantajoasă, atât din punct de vedere al prețului și al consumului energetic, cât și al spațiului disponibil la interior. Dacă trăiești într-un apartament de mici dimensiuni, însă, un congelator vertical pare soluția mai potrivită, doar prin prisma faptului că ocupă o amprentă la sol mai mică decât lada frigorifică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.