Microscoapele electronice, mult mai performante decat cele optice

593
Publicitate

Microscoapele electronice, mult mai performante decat cele optice 1

Microscopul optic este un instrument cu ajutorul caruia se obtine o imagine marita a unui obiect observat, printr-un sistem de lentile. La fel ca in cazul telescopului, acest obiect a fost inventat din dorinta si curiozitatea omului de a cunoaste si ceea ce nu poate vedea cu ochiul liber, fie ca vorbim despre obiecte prea mici sau prea indepartate. Principalele componente ale unui astfel de dispozitiv sunt: ocularul, turela rotativa, lentilele, butoanele de reglaj grosier si reglaj fin, platforma, iluminatorul / oglinda, diafragma si condensatorul, dar si clemele de pozitionare.

Publicitate

Spre deosebire de cele optice, microscoapele electronice nu folosesc fotoni, ci electroni pentru iluminarea specimenului si formarea imaginii. De altfel, tocmai din acest motiv rezolutia lor este superioara, putand mari imaginea de peste 2.000.000 de ori. In ceea ce priveste partile sale componente, acestea sunt: tunul de electroni, fluxul de electroni, anodul, lentilele magnetice, bobinele de scanare, detectorul de electroni difuzati, detectorul de electroni secundari, platforma si proba.

Aceste microscoape electronice se impart in patru mari categorii: microscoape electronice cu transmisie (TEM), cu scanare (SEM), cu scanare + transmisie (STEM), respectiv cu reflexie. Aceste dispozitive sunt regasite de obicei in laboratoare, avand numeroase utilizari in domenii diverse, de la medicina si biologie, la fizica si chimie. Iata, in continuare, care sunt unele dintre cele mai comune activitati la care sunt folosite TEM, SEM si STEM:

– descoperirea structurii tesuturilor, celulelor si biomoleculelor;

– descoperirea legaturilor genetice dintre organisme;

– descoperirea structurii si configuratiei macromoleculelor proteice;

– realizarea proceselor de filtrare prin membrane;

– realizarea transportului ionic in celule;

– descoperirea componentei moleculare a virusurilor si mecanismelor infectiilor virale;

– biosinteza proteinelor si structurilor implicate in proces;

– descoperirea configuratiei moleculare a acizilor nucleici si stabilirea greutatii moleculare a acestora;

– realizarea proceselor de translatie si transcriptie din codul genetic;

– localizarea activitatilor enzimatice si reactiilor imunologice;

– ultrastructura diverselor tipuri de celule, precum si a componentelor acestora, atat in stare normala, cat si patologica.

Pentru un laborator, achizitionarea unui microscop electronic reprezinta una dintre cele mai serioase investitii, motiv pentru care alegerea furnizorului trebuie facuta cu foarte mare atentie. In acest sens, iti recomandam sa apelezi la compania Ronexprim, lider inca din anul 1991 pe piata romaneasca de aparate de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica.

Datorita relatiilor extraordinare dintre Ronexprim si partenerii sai externi, consolidate de-a lungul timpului prin evenimentele si promotiile desfasurate impreuna, compania romaneasca pune la dispozitia clientilor sai cea mai variata gama de microscoape electronice. Iata, in continuare, ce astfel de produse gasesti in oferta acestui furnizor:

1. Instrumente cu fascicule focalizate de ioni – V400ACE Focused Ion Beam, Vion Plasma Focused Ion Beam;

2. Microscoape electronice cu baleiaj – Quanta, Verios XHR, Aspex Product Group, QEMSCAN, MLA, Apreo, Teneo, Q250 SEM, Explorer 4 Analyzer;

3. Microscoape electronice cu transmisie – Metrios TEM, Tecnai, Titan, Talos, Themis TEM;

4. Sisteme fascicul dual – Helios NanoLab DualBeam, Versa 3D, Scios;

5. Accesorii microscoape electronice – accesorii SEM, accesorii TEM, echipamente de preparare probe pentru microscoape electronice, sisteme de difractie de electroni cu miscare de precesie pentru TEM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.