Mierea de Manuka, elixirul sanatatii

540
Publicitate

Mierea de Manuka, elixirul sanatatii 1

Despre mierea de albine si cat de eficienta este ea pentru sanatate cu siguranta ai tot auzit, dar astazi vrem sa iti prezentam un produs apicol inca si mai spectaculos: mierea de Manuka. Iata ce o face atat de speciala!

Publicitate

Mierea de Manuka, cunoscuta si sub denumirea de „miere vindecatoare”, este produsa in stupi liberi, doar din nectarul florilor arborelui de Manuka (Leptospermum scoparium), copac originar din Noua Zeelanda.

Si nu doar faptul ca este adusa de la kilometri distanta ii justifica caracterul senzational, ci si recunoasterea din partea autoritatilor medicale ca fiind o miere medicinala, singura miere medicinala din lume, de fapt.

Numeroase studii stiintifice arata ca mierea de Manuka are o actiune exceptionala asupra ranilor, cicatricilor, micozelor, arsurilor, aftelor, durerilor in gat, ulcerelor de stomac, sinuzitei, cat si asupra sistemului imunitar si a circulatiei sanguine.

Redutabila datorita proprietatilor antibacteriene, antimicrobiene, antioxidante, antiinflamatorii, antivirale si antifungice, mierea de Manuka are in mod natural cea mai mare concentratie de metilglioxal dintre toate tipurile de miere.

Daca in cazul mierii obisnuite informatiile de pe ambalaj care atesta ca produsul este bio sau organic sunt suficiente pentru a te convinge sa il achizitionezi, in cazul mierii de Manuka sunt importanti mai multi indici, printre care si concentratia de metilglioxal.

Pentru a masura nivelul enzimelor din acest tip de miere, oamenii de stiinta neozeelandezi au propus in 1981 stabilirea unui sistem de evaluare a calitatii sale antibacteriene, numit UMF (Unique Manuka Factor, pe romaneste, factorul unic Manuka).

UMF descrie atat nivelul de metilglioxal, cat si a nivelul de dihidroxiacetona, respectiv activitatea peroxidului de hidrogen din miere si este atribuit doar mierii naturale 100%, nealterate. Altfel spus, prezenta pe ambalaj a simbolului UMF este o garantie a faptul ca mierea respectiva este originala.

Sistemul UMF ofera o valoare finala precum UMF5+, UMF10+, UMF15+ si UMF20+. Acel „+” asezat dupa numar indica faptul ca valoarea UMF poate fi mai mare decat numarul afisat, dar in niciun caz mai mica. De exemplu, un borcan cu miere de Manuka 10+ are un factor UMF egal sau mai mare decat 10. Asta inseamna un continut minim de metilglioxal de 263 mg/kg.

Evaluarea activitatii UMF:

UMF 5-9+: niveluri de intretinere, fara a avea recomandari terapeutice speciale

UMF 10-15+: niveluri de intarire a sistemului imunitar, fiind recomandate pentru infectii faringiene, dureri in gat, raceli, igiena orala. Poate fi folosit ca tratament de intretinere, tonic general si de sporire a sistemului imunitar, atat la copii cat si la adulti.

UMF 16-20+: niveluri superioare, cu activitate antibacteriana foarte mare. Sunt eficiente in tratarea infectiei cu Helicobacter pylori, ulcerului gastric, bolii de reflux gastro-esofagian, gastritei, afectiunilor cronice, colitei, infectiilor bacteriene si fungice si in vindecarea ranilor si afectiunilor pielii.

UMF 20-25+: niveluri exceptionale, recomandate in cazul infectiilor foarte rezistente.

Pentru ameliorarea diverselor afectiuni, mierea de Manuka se consuma in stare cruda, cate o lingurita, cu 30 de minute inainte de mesele principale ale zilei. De asemenea, se poate adauga in ceaiuri caldute, in lapte sau in produsele cosmetice.

Folosirea unui nivel de activitate prea puternic in cazurile in care nu este necesar poate duce uneori la aparitia unor reactii adverse sau de sensibilitate din partea organismului, de aceea este recomandata utilizarea factorului potrivit. Totodata, nu este indicata administrarea produsului copiilor sub 1 an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.