Monitorizează ușor prezența angajaților cu un program pontaj

124
Publicitate

În orice afacere, gestionarea eficientă a proceselor de HR este esențială. Un program pontaj și un program calcul salarii te ajută să ai parte de un flux optim al acestora, și să-ți împarți mai bine timpul și resursele materiale. În acest articol, vom discuta despre cele două programe și despre cum te ajută să-ți optimizezi operațiunile recurente de resurse umane și payroll.

Monitorizezi ușor orele lucrate de angajați

Publicitate

De ce ai nevoie de un program pontaj? Acesta este un instrument care te ajută să monitorizezi orele lucrate de angajații din compania ta, indiferent de modul în care își desfășoară activitatea sau de intervalul orar în care muncesc. De asemenea, cu acest program poți centraliza informațiile despre prezența angajaților, pe care să le introduci ulterior într-un program calcul salarii, soft care te ajută să calculezi salariile ținând cont de aceste informații, dar și de alte elemente.

Cum funcționează un program pontaj?

Prin intermediul unui program pontaj, poți înregistra orele de intrare și de iesire ale angajaților, cât și pauzele de masă, timpul petrecut în concediu medical sau zilele de concediu de odihnă. Softul funcționează prin utilizarea unor metode diferite de pontare, în funcție de modul în care angajații își desfășoară activitatea.

Dacă ne referim la înregistrarea prezenței la un punct de lucru al companiei, angajații pot utiliza carduri de acces, iar programul preia informațiile în mod automat. Aceste date se importă apoi într-o soluție digitală de payroll, precum un program calcul salarii, pentru a realiza calculul remunerațiilor.

De asemenea, angajații își pot înregistra singuri pontajul dacă lucrează de acasă, existând de asemenea varianta ca un specialist HR să precompleteze datele de prezență într-un program pontaj. Ulterior, pot fi efectuate modificări în funcție de situațiile apărute pe parcurs: zile libere, zile de concediu medical, ore suplimentare și așa mai departe.

Ce este un program calcul salarii?

Alături de un program pontaj, un alt soft de care ai nevoie pentru procese eficiente de HR este un program calcul salarii, un instrument care te ajută să calculezi salariile angajaților. Acesta îți permite să calculezi cu exactitate salariile oameni din companie, asigurându-te că sunt plătiți corect și la timp. 

Totodată, un program calcul salarii beneficiază permanent de actualizările legislative și te ajută să minimizezi erorile. Prin urmare, te asiguri că respecți legea în vigoare atunci când calculezi salariile, dar și că șansele unor greșeli de calcul sunt foarte reduse.

Cum pot fi folosite aceste programe împreună?

Utilizarea unui program pontaj și a unui program calcul salarii împreună te ajută să-ți eficientizezi semnificativ operațiunile de resurse umane și payroll, iar astfel să câștigi timp prețios. După centralizarea datelor despre orele lucrate de fiecare angajați în softul de pontaj, introduci informațiile în aplicația de salarizare, de unde poți calcula remunerațiilor angajaților cu precizie. 

UCMS by AROBS îți oferă soluțiile de care ai nevoie

Vrei să poți monitoriza ușor orele lucrate de angajați, dar și să calculezi salariile simplu și rapid? UCMS by AROBS îți oferă două aplicații intuitive de HR și salarizare, True HR și dp-Payroll, care te ajută în aceste privințe. Softurile sunt configurabile, pentru a îndeplini o gamă largă de nevoi, indiferent de domeniul de activitate al companiei tale. Află mai multe detalii de la specialiștii UCMS by AROBS! Trimite un e-mail la sales@ucms.ro sau apelează numărul de telefon 0720 534 424.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.