Pantaloni scurți pentru bărbați

218
Publicitate

Având în vedere că vine vara și temperaturile vor crește simțitor, trebuie să luăm în considerare și un upgrade al garderobei.

Începem să punem la naftalină hainele cu mâneci lungi și groase, fesurile, mănușile și poate scăpăm și de câteva kilograme care s-au strecurat pe parcursul sărbătorilor de iarnă și trecem la anotimpul vacanțelor, a serilor de plimbare, a băuturilor reci și a ținutelor lejere.

Publicitate

Chiar dacă suntem bărbați, din garderoba noastră sunt articole care nu trebuie să lipsească pentru a putea fi pregătiți pentru orice situație, indiferent că vorbim despre câteva cămăși,  tricouri, poate unul sau două sacouri, câteva perechi de blugi etc., aceste articole sunt un musai pentru orice garderobă.

Dar, având în vedere că vine vară, astăzi ne vom concentra pe pantalonii scurți pentru bărbați.

Istoria pantalonilor scurți de bărbați

Poate nu știați, dar purtarea pantalonilor scurți de bărbați pe stradă a fost un proces puțin mai lung decât ne-am aștepta.  În primă instanță aceștia au fost legați de școală, făcând parte din uniforma elevilor de la începutul secolului XX. În timpurile respective nu era considerat potrivit ca un bărbat să poarte pantaloni scurți.

O schimbare în acest sens s-a făcut simțită când, după al doilea război mondial armata a luat în considerare pantalonii scurți ca o piesă a uniformelor soldaților care erau detașați în zone tropicale din două motive.

Primul motiv, după cum probabil ai intuit, este legat de confortul termic iar al doilea este legat de eficiența, în sensul că prin acest tip de pantaloni, aceștia puteau face economie de țesătură și puteau confecționa mai multe perechi.

Popularitatea acestora a crescut în anii 50 când, ulterior armatei, acest tip de pantaloni au fost folosiți de către boxeri și jucătorii de tenis care au reușit să le crească treptat popularitatea.

După anii ’50 oamenii au început să fie mai receptivi asupra pantalonilor scurți pentru bărbați, deși majoritatea bărbaților îi foloseau strict pentru a merge la plajă.

În prezent nu putem ignora beneficiile acestui tip de pantaloni. În ciuda faptului că reprezintă o piesă vestimentară sezonieră, beneficiile pe care acest tip de pantaloni îl conferă prin prisma lejerității și a versatilității de care dau dovadă sunt de necontestat, aceștia fiind disponibili într-o gamă largă de materiale și culori, putând fi asortați foarte ușor reușind să fie o alegere potrivită pentru aproape orice ocazie.

Trebuie totuși să fim atenți la o situație unde încă sunt prejudecăți privind purtarea pantalonilor scurți, și anume, la întâlnirile mai formale, ca de exemplu un interviu, o întâlnire de business etc.

Cred că suntem pe aceeași lungime de undă când afirmăm că ar fi cel puțin ușor dubios ca la o întâlnire mai formală să fii singurul care apare în pantaloni scurți. Este posibil să lași o impresie nu tocmai profi în ciuda faptului că ai intenții bune și că poate te-ai pregătit pentru respectiva întâlnire.

După cum am subliniat mai sus, pantalonii scurți pentru bărbați sunt un articol sezonier potriviți sezonului cald și luând în calcul versatilitatea lor, cu puțin gust nu ar trebui sa fie o problemă să îi asortăm cu ceva rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.