O bucatarie este adesea un spatiu foarte aglomerat, datorita multitudinii de ustensile pe care le folosim. Daca vrei sa te bucuri de o bucatarie amenajata in stil minimalist si sa beneficiezi de avantajele pe care ti le ofera o astfel de amenajare, iata care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmezi!
Ce presupune minimalismul?
De multe ori, atunci cand ne gandim la minimalism, ne-am putea inchipui o bucatarie simplista, in care nu gasesti ustensilele de care ai nevoie. Totusi, poti amenaja bucatarii complete chiar si in stil minimalist, deoarece acesta este gandit astfel incat sa acopere nevoile, insa fara a aglomera spatiul.
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru o bucatarie in stil minimalist?
Ca orice stil de amenajare, chiar si stilul minimalist impune anumite reguli si norme. Pe alocuri, acestea pot fi chiar mai rigide, pentru ca definesc spatii in care lucrurile sunt organizate diferit. Iata care sunt pasii de amenajare in stil minimalist si care sunt lucrurile la care ar trebui sa fii atent!
Pasul 1. Analizeaza spatiul de care dispui
Uneori suntem atat de obisnuiti cu amenajarea curenta a locuintelor incat pur si simplu uitam cum arata bucatariile noastre in simplitatea lor. Prima regula este, asadar, sa constientizezi spatiul, intelegand care sunt posibilitatile pe care le ai la indemana.
Observa iluminarea naturala a bucatariei, compartimentarea si posibilitatile pe care ti le ofera acest lucru. Observa cum poti imbunatati spatiul, astfel incat sa poti profita la maxim de ceea ce acesta iti ofera.
Pasul 2. Stabileste imbunatatirile pe care vrei sa le faci
Este recomandat sa te gandesti la caracteristicile stilului si sa incerci sa le aplici, mental, spatiului tau. Ca intr-o schita mentala, iti poti imagina unde ar trebui sa fie dispuse elementele de mobilier, elementele decorative sau ustensilele, astfel incat spatiul sa fie ordonat si foarte bine organizat.
Pasul 3. Alege cromatica potrivita
Culoarea bucatariei influenteaza foarte mult stilul si aspectul bucatariei. Este important sa te documentezi cu privire la ce culori sa aiba mobila din bucatarie, astfel incat aceasta sa se potriveasca cu cerintele de stil.
În general minimalismul propune nuantele cat mai deschise, care sa ajute camerele sa fie mai luminoase. Cerinta este cu atat mai importanta in cazul bucatariilor mici, deoarece este nevoie de un imbold care sa le ajute sa para mai mari.
Pasul 4. Alege sisteme de organizare eficiente
Pentru ca o bucatarie sa fie amenajata in stil minimalist va trebui sa ai in vedere organizarea spatiului cu ajutorul unor elemente speciale. Poti apela la polite si etajere, dar si la panouri pentru depozitare pe care sa le montezi la nivelul peretelui, astfel incat sa eliberezi spatiul aferent dulapurilor.
Stilul minimalist este unul dintre cele mai apreciate, deoarece acesta pune in valoare caracteristicile pe care le detine o bucatarie, de la forma, dispunere si dimensiune si pana la iluminat natural si artificial.
Stilul minimalist te ajuta sa economisesti spatiul si sa te bucuri de o imagine complet noua a unei bucatarii mult mai organizate si estetice. Pentru a reusi sa obtii acest lucru, va trebui sa ai in vedere cerintele si va trebui sa iti dezvolti abilitatile de a vedea dincolo de limitarile fizice.
Este recomandat sa fii atent la micile detalii, pentru ca in general acestea pot schimba foarte mult aspectul bucatariei tale. Apeleaza la un specialist in design interior sau incearca sa incropesti o imagine stilistica in regie proprie si bucura-te de o schimbare majora in bucataria ta!