Plățile digitale în mobilitatea urbană

413
Publicitate

Pe măsură ce populația urbană crește, îmbunătățirea transportului public este absolut necesară pentru a face față numărului de călători. În ceea ce privește metoda de plată, tehnologia contactless asigură o experiență a călătorilor cât mai plăcută și mai ușoară. Pentru a satisface nevoia acută de digitalizare care se resimte în sectorului public, multe autobuze din transportul local al orașelor din România au fost dotate cu dispozitive de plată unattended sau mPOS.

MonePOS este un dispozitiv POS mobil, de dimensiuni reduse și greutate ușoară, ceea ce îl face portabil. Soluția de plată procesează plăți contactless în doar 10 secunde și livrează bonul digital, producând 0 consum de hârtie. 

Publicitate

Cum s-au răspândit plățile digitale în transportul public?

Situația pandemică a creat un curent de reticență pentru utilizarea mijloacelor de transport în comun. Introducerea metodei de plată contactless a ajutat la rezolvarea acestei probleme. Igiena nu este singurul motiv pentru care plățile fără contact au devenit populare. Tehnologia contactless reduce timpul de așteptare pentru cumpărarea biletului, simplifică procesul de plată și oferă călătorilor o experiență mai ușoară și mai plăcută.

Cum stăm la capitolul plăți digitale în transportul public?

Conform studiilor Global Urban Mobility Dashboard, România este pe locul 3 în Europa în ceea ce privește folosirea plăților digitale în transportul public. Plata contactless cu un card bancar, telefon, ceas sau alte dispozitive de plată este posibilă în 15 orașe ale României: Arad, Baia-Mare, Buzău, Cluj, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Piteşti, Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Reşiţa, Sibiu, Sighişoara, Timişoara şi Bucureşti. Orașele menționate reușesc să acopere o treime din populația României. 

Datorită MonePOS, municipiile Turda și Caransebeș s-au alăturat acestei liste în 2021. 

Introducerea unei soluții de plată contactless și paperless cum este MonePOS înseamnă minimizarea costurilor suportate de administrația publică. Eficientizarea timpului curselor este un alt punct forte care poate contribui la stabilizarea orarului curselor. Reducerea timpului de așteptare pentru achiziționarea biletului duce la fluidizarea aglomerației. 

Nu lua orice POS, alege MonePOS pentru comunitatea ta! Fidelizează-ți călătorii cu plăți digitale rapide, sigure și ușoare. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.