Profilaxie Cluj: Cum să-ți păstrezi sănătatea dentară pe termen lung

279
Publicitate

Profilaxia dentară presupune curățarea dinților de către medicul stomatolog și analiza cavității bucale pentru depistarea semnelor de probleme dentare. Profilaxia înseamnă tratament medical preventiv. Este o parte crucială a îngrijirii dinților pentru a preveni bolile dentare și problemele de sănătate orală.

Publicitate

Îngrijirea și igienizarea orală atentă de acasă nu sunt de ajuns, pe termen lung, pentru a preveni apariția cariilor sau a altor afecțiuni cauzate de acumularea bacteriilor. Procedurile de curățare profesională completează acest ritual, asigurând o curățare mai profundă și mai eficientă.

Cum știi că ai nevoie un tratament profesional de profilaxie?

Tu știi că ai grijă de dinții tăi acasă și, cu toate acestea, medicul stomatolog îți spune că ai nevoie de o programare pentru profilaxie Cluj. De ce? Pentru că multe dintre problemele dentare pot trece neobservate atunci când se află în stadiu incipient. Este foarte posibil ca acestea să nu provoace durere sau să nu aibă semne vizibile. 

O programare la o clinica stomatologica pentru profilaxie dentară poate ajuta medicul stomatolog să diagnosticheze astfel de probleme încă de la început. De exemplu, nu este ceva neobișnuit să nu resimți durere din cauza unei carii, atunci când aceasta abia începe să se formeze. Însă, cel mai probabil, medicul stomatolog o va identifica în cadrul consultației de profilaxie și o va remedia înainte ca aceasta să ia amploare și să înceapă să producă disconfort. 

În plus, zâmbetul tău va fi mai strălucitor și mai sănătos după tratamentul de profilaxie. Chiar și fără albire cosmetică, curățarea profilactică a dinților va reduce petele și decolorarea, îmbunătățind aspectul dinților tăi. Respirația îți va fi mai proaspătă, deoarece tartrul și reziduurile vor fi îndepărtate din interiorul și din jurul liniei gingivale.

Cât de des trebuie să apelezi la profilaxie dentară?

Profilaxia orală se recomandă a fi efectuată de două ori pe an ca măsură preventivă, dar în cazul persoanelor cu boli parodontale severe, această procedură este necesară o dată la 3-4 luni. Pentru purtătorii de aparat dentar sau alte aparate ortodontice, se recomandă ca profilaxia dentară să fie făcută mai frecvent. Profilaxia este aplicabilă pentru toate categoriile de vârstă și ajută la combaterea cariilor dentare și a bolilor gingivale. 

Pentru că sănătatea cavității bucale este extrem de importantă, practicile zilnice de igienă orală, cum ar fi periajul dentar și folosirea aței dentare, ar trebui efectuate în continuare. Vizitele regulate la stomatolog ajută, de asemenea, la menținerea sănătății orale la un nivel optim.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.