Este o metoda eficienta de terapie care a fost folosita de secole pentru a trata diverse afectiuni. Este impartit in mai multe tipuri, care difera unele de altele in tehnicile de executie si metodele de influentare a corpului. Utilizarea pe scara larga a unui masaj terapeutic Ploiesti ca terapie independenta sau complexa, se datoreaza unei game largi de indicatii pentru acesta si unei mici liste de contraindicatii. De asemenea, masajul terapeutic este de mare ajutor in perioada de reabilitare dupa leziuni sau boli. Contribuie la recuperarea rapida a tuturor functiilor si sistemelor importante si, de asemenea, imbunatateste semnificativ starea de bine a pacientului.
Tipuri de masaj terapeutic Ploiesti
Exista multe tipuri de masaj terapeutic Ploiesti, iar cele mai comune sunt:
Masajul clasic european se efectueaza in partea afectata a corpului sau in zona adiacenta acesteia, daca nu se poate face efect direct din niciun motiv. Specialistul foloseste tehnici traditionale (mangaiere, frecare, framantare si vibrare), precum si instrumente auxiliare – uleiuri esentiale, creme si seruri, betisoare de masaj, role si alte accesorii.
Masajul terapeutic prin presopunctura este un efect local asupra punctelor biologic active situate pe corpul uman. Scopul principal al unui astfel de masaj este ameliorarea durerii, ameliorarea spasmelor musculare si a tensiunii nervoase. Cel mai adesea, presopunctura este efectuata de un specialist cu indexul sau degetul mare, precum si cu cotul.
Masajul terapeutic reflex (segmental) este recomandat pentru boli ale organelor interne. Specialistul foloseste stimularea mecanica a sectiunilor (segmentelor) corpului la locatiile terminatiilor nervoase asociate cu sistemele corpului importante din punct de vedere fiziologic. Efectuand in mod regulat acest tip de procedura, poti opri dezvoltarea multor boli.
Masajul periostal sau terapeutic cu presiune are un efect punctual asupra tuberculilor durerosi si a sigiliilor din periost. Specialistul tatoneaza locurile cu o structura de suprafata modificata si exercita presiune asupra acestor zone cu varfurile degetelor sau articulatiile interfalangiene. Aceasta tehnica este utilizata pentru boli ale sistemului musculo-scheletic si ale unor organe interne. Masajul are un efect benefic asupra circulatiei limfei si a proceselor metabolice, accelerand recuperarea pacientului.
Masajul terapeutic al tesutului conjunctiv are un efect asupra tesuturilor conjunctive din zonele reflexogene – locuri care au o inervatie comuna cu organele afectate. Un astfel de masaj este recomandat pentru prevenirea si tratarea bolilor reumatismale, a proceselor inflamatorii la nivelul articulatiilor si a altor patologii ale sistemului musculo-scheletic.
Masajul terapeutic hardware este efectuat de un specialist cu ajutorul dispozitivelor speciale. Printre cele mai populare influente se numara vibromasajul, hidromasajul, masajul cu vid, masajul cu ultrasunete. Indicatiile pentru utilizarea unor astfel de proceduri sunt boli ale sistemului musculo-scheletic, inflamatii ale bronhiilor si plamanilor, boli ale sistemului nervos si ale organelor genitale feminine.
Automasajul este o metoda independenta de vindecare a organismului. Se efectueaza cu scopul de a imbunatati starea de bine, de a preveni si de a trata raceala, de a creste fluxul de sange catre tesuturi si de a accelera fluxul limfatic.