Despre RMN | informatii de la specialistii Romgermed

239
Publicitate

Ce este acest RMN?

RMN sau RezonantaMagneticaNucleara este o metoda de diagnostic eficienta, radianta si non-invaziva. Aceasta metoda foloseste un camp magnetic si unde de frecventa radio, prin care se pot vedea diferite organe si tesuturi ale corpului uman.

Publicitate

Principiul de lucru al imagisticii RMN prin rezonanta magnetica nucleara este urmatorul: Dupa cum sugereaza si numele, aceasta operatie se bazeaza pe un fenomen fizic numit rezonanta magnetica nucleara. Isidor Rabi a descoperit aceasta metoda si a castigat Premiul Nobel pentru fizica in 1944. Acest fenomen este observat atunci cand o substanta este plasata intr-un camp magnetic unde se aplica unde radio.

In ce zone utilizam acesasta procedura

Creier-Evaluarea detaliata a structurii anatomice a sistemului nervos central (SNC) si detectarea celor mai mici modificari. Folosit pentru evaluarea vaselor de sange, a parenchimului cerebral, a urechilor mijlocii si interioare etc.

Coloana vertebrala – Foarte bine studiata de RMN, aceasta metoda ofera informatii foarte precise despre integritatea discului intervertebral, nervilor spinali, corpului vertebral, ligamentelor si meningelor. In mod similar, in situatii patologice, aceasta metoda caracterizeaza bine modificarile rezultate si extinderea lor si este un instrument foarte util pentru neurochirurgi, neurologi si recuperare neuromotorie.

Gatul contine multe organe interne si poate fi verificat cu usurinta prin RMN.

RMN cardiaco-cardiac poate evalua minutios forma si functia inimii.

Tehnologia RMN abdominala poate furniza informatii valoroase despre organele abdominale, in special organele parenchimatoase, glandele, vasele de sange, ganglionii abdominali. In comparatie cu tomografia computerizata (CT) sau ecografia, aceasta este o metoda pentru caracterizarea superioara a structurilor de organe, dar trebuie mentionat ca aceste metode sunt in final complementare si fiecare metoda ofera informatii precise, dar specifice.

Unde poate fi efectuata aceasta consultatie?

In Clinica Medicala Romgermed a fondatorului Dorian Schwartz, puteti efectua un RMN. Nu veti simti nicio durere si aceasta verificare nu va dura mult timp. Specialistul va explica intregul proces pentru dumneavoastra, astfel incat sa aveti experienta atunci cand clinica este placuta. Vei intalni ulterior o echipa profesionista cu experienta bogata, deci nu trebuie sa iti faci griji.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.