Ce este un mamograf ? Cateva detalii esentiale despre acesta

293
Publicitate

Ce este un mamograf? Astazi vei afla cateva detalii despre acesta, dar si despre mamografie si ce implica aceasta mai exact. In randurile care urmeaza vei face cunostinta cu cele mai cunoscute lucruri care pot fi asociate cu un mamograf si cu mamografia.

mamografUn mamograf este un aparat radiologic folosit pentru mamografie

Mamograful este cunoscut ca fiind aparatul esential efectuarii mamografiilor. Altfel spus, un mamograf este un aparat radiologic folosit pentru mamografie, un aparat fara de care aceasta nu s-ar putea realiza. Cu ajutorul unui mamograf se pot duce la bun sfarsit radiografii ale sanilor, radiografii care pot preveni anumite boli sau afectiuni ale acestora.

Publicitate

Specialistii ne spun in acest context ca un mamograf ajuta la depistarea cancerului intr-o faza incipient, reducand in acelasi timp posibilitatea ca boala sa devina fatala. Se stie, insa, ca aceasta procedura care implica radierea sanilor cu ajutorul unui mamograf nu este neaparat 100% eficienta. Se cunosc, asadar, cazuri in care se suspecteaza ca ar fi vorba despre ceva anormal, insa in esenta s-ar putea sa nu fie nimic ingrijorator.

Si daca tot am vorbit despre diagnostic si diferite afectiune, este de mentionat ca un mamograf se poate folosi pentru doua mari investigatii. In prima instanta vorbim despre o radiere cunoscuta sub denumirea de mamografie de control, si o radiere a sanilor cu ajutorul unui mamograf cunoscuta sub numele de mamografie de diagnostic.

Este bine sa se apeleze la astfel de proceduri pentru siguranta, dar si pentru a preveni tot ceea ce s-ar putea sa evolueze in timp. Folosit in acest scop, un mamograf este un real ajutor. O astfel de procedura este recomandata a se efectua macar o data pe an de toate femeile care urmeaza sa depaseasca sau au depasit varsta de 40 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.