Recomandari cu privire la folosirea dezinfectantilor profesionali dupa reluarea activitatilor

236
Publicitate

dezinfectanti profesionali 5K

Inainte de reluarea activitatii, asigura-te ca respecti toate prevederile legale care fac referire la folosirea dezinfectantilor. Afla din acest articol care sunt normele in vigoare, precum si recomandarile cu privire la utilizarea unor astfel de produse in mediile de lucru.

Publicitate

Iar daca esti in cautarea unor produse cu eficienta dovedita, alege din gama de dezinfectanti profesionali 5K de pe www.dezinfectanti.ro! Iata ce trebuie sa stii despre folosirea acestora:

In cabinete, clinici si saloane de infrumusetare:

Personalul angajat are obligatia de a purta in permanenta echipamentul de lucru, manusi si masca, iar dupa fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului si a suprafetelor de lucru.

Se va pune accent pe igiena mainilor personalului, care se va realiza prin spalare cu sapun si dezinfectare cu produse specifice pentru maini conforme cu normele nationale si europene. Toti acesti dezinfectanti profesionali vor fi pusi la dispozitie de catre angajator

La intrarea in clinici, saloane sau cabinete stomatologice, vor fi amplasate dispensere care contin dezinfectanti. De asemenea, se va pune accent pe dezinfectia regulata a manerelor usilor, salii de asteptare, receptiei, folosind solutii dezinfectante specifice.

Astfel, dupa fiecare pacient sau client, se recomanda dezinfectarea riguroasa a zonelor de contact (unit dentar, blat de lucru etc.), cu dezinfectanti profesionali de suprafete conform standardelor. In cazul dispozitivelor medicale care nu sunt rezistente la sterilizare cu aer cald, se recomanda folosirea dezinfectantilor cu alcool 80%. Pentru un dispozitiv medical (sau parti ale acestuia) care nu este rezistent la alcool se folosesc servetele de curatare si dezinfectare pentru suprafete sensibile.

In scoli si alte unitati de invatamant:

Accesul in interiorul scolii se va realiza doar dupa dezinfectia mainilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie sa depaseasca 37,3°C) si sub rezerva absentei simptomelor virozelor respiratorii. Inainte de inceperea activitatilor de pregatire/examinare, in spatiile unde acestea urmeaza a se desfasura, se va realiza dezinfectia suprafetelor cu substante biocide, precum dezinfectantii profesionali 5K de pe Dezinfectanti.ro!

dezinfectanti profesionali 5K

In spatii comerciale si cladiri de birouri:

Se recomanda dezinfectia suprafetelor de lucru la inceperea activitatii iar apoi o data la 4 ore. Astfel, echipa de management trebuie sa dezvolte un plan de actiune adaptat situatiei si sa-l puna in aplicare in conformitate cu recomandarile autoritatilor locale si nationale de sanatate publica, avand ca scop prevenirea cazurilor, gestionarea eficienta a cazurilor si atenuarea impactului in randul clientilor si al personalului. De asemenea, echipa de management ar trebui sa dispuna de suficiente resurse umane si economice pentru a asigura implementarea rapida si eficienta a planului de actiune.

Spalarea si dezinfectia suprafetelor din camere si spatii comune se va face mai frecvent decat de obicei, cu solutii speciale biocide, avizate in acest scop de catre autoritatile competente.

Nu in ultimul rand, in cadrul receptiilor, cancelariilor sau clinicilor, trebuie sa existe si o trusa medicala care sa contina urmatoarele:

  • Dezinfectanti profesionali/servetele cu efect antibacterian pentru curatarea suprafetelor (servetele).
  • Masti pentru fata/ochi (separate sau combinate, scut facial, ochelari de protectie);
  • Manusi (de unica folosinta);
  • Sort de protectie (de unica folosinta);
  • Halat medical lung, cu maneci lungi;

Sac de unica folosinta pentru deseuri care pot reprezenta un pericol biologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.