Seminee electrice – solutia pentru a profita de frumusetea si eleganta unui astfel de element chiar si la bloc

555
Publicitate

Semineele sunt minunate mai ales daca locuiti intr-o regiune in care iernile sunt destul de friguroase.  A putea adauga lemne pe foc si caldura acestuia sa se disperseze in toata casa este iarasi un lucru minunat. Dar, la fel ca multe alte caracteristici ale casei si acest lucru implica niste costuri. Veti avea nevoie in mod constant de lemne pentru foc pe care sa le taiati singuri sau sa angajati pe cineva care sa se ocupe de aceasta misiune. Veti curata cosul semineului si va veti asigura tot timpul ca nu exista riscul sa izbucneasca un incendiu. Pentru multi astfel de lucruri nu reprezinta o problema, insa, pentru altii poate sa fie un adevarat inconvenient deoarece fie nu exista timpul necesar pentru a intreprinde astfel de lucruri fie nu exista posibilitatea de a instala un semineu deoarece locuiti intr-un apartament. Pentru a putea totusi beneficia de o astfel de frumusete chiar si in locuinta de la bloc, exista o solutie si anume seminee electrice.

Descoperiti avantajele oferite de seminee electrice

Publicitate

Un semineu electric cu siguranta poate sa ofere o imagine realista a focului care cuprinde lemnele intr-un semineu si sa reproduca suSeminee electrice – solutia pentru a profita de frumusetea si eleganta unui astfel de element chiar si la bloc 1netul acestora. De asemenea, poate sa imite la perfectie caracteristicile unui semineu clasic deoarece multitudinea de modele care sunt pe piata permit acest lucru. De la stiluri contemporane pana la cele moderne si o paleta de culori impresionanta optiunile apartin in totalitate viitorului proprietar. Aceste seminee clasice pot sa emane suficienta caldura pentru a incalzi o singura incapere, insa, nu sunt recomandate pentru a fi utilizate drept surse principale pentru asigurarea confortului termic intr-un intreg apartament. Desigur, cantitatea modesta de caldura poate sa fie un inconvenient pentru unii dar, daca un astfel de aspect nu deranjeaza atunci puteti sa alegeti drept element de decor principal in casa dumneavoastra seminee electrice.

Pentru punerea in functiune a unui astfel de semineu nu este necesar decat sa aveti la indemana o priza iar instalarea se poate face in orice colt al casei in care v-ati propus sa fie amplasat.

Modul de functionare al unui semineu electric

Daca este sa luam in considerare factorul incalzire oferita de seminee electrice, atunci trebuie sa cunoasteti mai intai cum functioneaza acesta. In interiorul semineului electric exista bobine metalice care se incalzesc automat cand aparatul este conectat la o priza. In plus fata de bobine exista si un ventilator in interiorul semineului electric. Ventilatorul care este denumit si motor de suflare impinge caldura spre camera voastra. Din fericire ventilatorul este unul foarte silentios asadar va fi greu de sesizat ca semineul functioneaza. Un alt aspect deosebit care caracterizeaza aceste seminee electrice este acela ca nu este irosit nici un pic din caldura generata de bobine. Astfel, daca in preajma semineului exista copii curiosi nu exista riscul de electrocutare sau sa se arda deoarece totul este securizat si este rece la atingere. Insa, daca exista foarte multe decoratiuni din materiale in jurul semineului precum perdele, perne sau altele, este sugerat de catre specialisti sa se indeparteze deoarece pot deveni un pericol de incendiu daca sunt incalzite prea mult de iesirea de aer.

Trecand la cel de-al doilea element caracteristic al acestor seminee electrice, flacarile, acestea sunt produse cu ajutorul unui bec obisnuit de lumina refractata. Lumina este refractionata intr-un mod tridimensional care nu are o ordine speciala iar acest proces da flacarilor un aspect realist. Aceste seminee electrice pot sa fie o unitate intreaga, completata cu manta sau pot sa fie montate direct intr-o caverna de semineu existenta. Acestea din urma se numesc insertii care sunt instalate in acelasi mod precum semineele electrice.

Un lucru extrem de convenabil la aceste seminee electrice este acela ca nu mai este necesar sa se procure busteni si sa se gaseasca solutii pentru a avea tot timpul cativa in casa pentru a asigura incalzirea. Si, cele mai multe insertii de seminee electrice sunt portabile astfel incat daca decideti ca doriti sa mutati insertia in alta incapere atunci se poate realiza acest lucru cu usurinta. Oricum, daca este sa facem comparatie intre un semineu clasic si unul electric, acesta din urma in mod clar prezinta mult mai multe avantaje si cel mai bun lucru la acestea este ca pot fi montate chiar si in apartamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.