Echipamentele pentru taiere laser un ajutor deosebit in procesul de debitare a materialelor

580
Publicitate

Laserul reprezinta unul dintre cele mai inovative inventii care au ajutat la revolutionarea multor domenii de activitate incepand cu cel medical pana la cel tehnic. Primul laser functional a fost construit in anul 1960 de catre Theodore Maiman si avea ca mediu activ un cristal sintetic de rubin pompat cu pulsuri luminoase generate de o lampa cu descarcare in xenon. Romania a fost a patra tara din lume in care s-au realizat lasere in urma unor cercetari conduse de Ion I. Agarbiceanu.

Astazi, un ajutor deosebit in procesul de debitare a diverselor tipuri de materiale il ofera laserul. Datorita preciziei si perfectiunii cu care se realizeaza procesul de taiere laser se obtin produse finite perfecte si nu se creeaza rebuturi.

Publicitate

Echipamentele pentru taiere laser un ajutor de nadejde in industrie

In industrie, echipamentele de taiere laser lucreaza eficient astfel incat sa se obtina produse de calitate superioara si finisate. Pentru debitarea materialelor cum ar fi otelul si alte aliaje cu care se lucreaza in metalurgie, un echipament de taiere laser reprezinta modalitatea cea mai simpla pentru a obtine produsele finite la calitatea dorita. In momentul in care se lucreaza cu un astfel de  echipament de taiere laser nu se face deloc contactul fizic cu materialul, nu prea exista uzura si nici nu sunt sanse ca materialul sa se strice. Debitarea mecanica a materialelor nu poate sa ofere aceste avantaje deoarece in acest caz, precizia depinde de cat de multa indemanare are persoana care opereaza echipamentul.

Tot despre taiere laser cu ajutorul unor echipamente profesioniste, mai este esential sa mentionam faptul ca totul se realizeaza intr-un mediu complet sigur deoarece in momentul in care echipamentul este pus in functiune in zona debitata, temperatura este redusa cu mult. Astfel, se reduce foarte mult riscul ca materialul sa se topeasca in zona in care trebuie sa se efectueze taierea. In  special in domeniile de activitate din metalurgie, posibilitatea de a obtine produse finite perfecte fara a rezulta rebuturi decat in cazuri exceptionale reprezinta unul dintre cele mai mari avantaje. Spunem acest lucru deoarece se reduc astfel costurile rezultate in urma consumului de materiale crescut doar pentru a se putea obtine cantitatea de produse finite si sa nu se creeze rebuturi numeroase.

Aceste echipamente pentru taiere laser sunt echipate cu ecrane tactile ceea ce permit operatorului sa lucreze in conditii depline de siguranta, sa poata introduce caracteristicile comenzii si sa obtina in scurt timp produsele finite dorite. Astfel, ajungem la un alt avantaj pentru entitatea economica si anume, la posibilitatea de a putea accepta comenzi mult mai numeroase chiar daca nu sunt foarte multe persoane angajate in realizarea productiei.

Incepand de astazi, duceti la un nou nivel afacerile dumneavoastra

Un echipament pentru taiere laser reprezinta una dintre achizitiile cele mai inteligente pentru industria metalurgiei si nu numai. Rezultatele, dupa cum ati putut vedea sunt mai mult decat satisfacatoare iar avantajele sunt mult mai numeroase.

Chiar si pentru clientul care comanda produsele finite putem sa enumeram cateva avantaje. Acesta poate sa primeasca produsele finite intr-un timp mult mai scurt decat in cazul in care firma de la care a comandat foloseste pentru productie debitarea manuala. Cu siguranta, un centru de productie din zona metalurgiei sau din orice alta ramura industriala care utilizeaza tehnologia de debitare cu laser, va obtine produse finite de o calitate mult mai mare si va reusi sa isi construiasca un renume pe piata, astfel incat  clientii sa recunoasca acea calitate cu care s-au obisnuit.

Aceste echipamente pentru taiere laser progreseaza in mod continuu, astfel incat se pot obtine produse finite din ce in ce mai complexe si debitate in functie de cerinte si mai complexe. In concluzie, echipamentele performante de ultima generatie reprezinta una dintre solutiile cele mai bune pentru  industrie. Insa, echipamentele cele mai performante si de ultima generatie necesita investitii consistente. Desi pretul unor astfel de echipamente pentru taiere laser este mare, investitia se va amortiza incepand din momentul in care se vor inmulti comenzile si veti putea sa produceti produse finite cu o calitate mai mare. Veti observa foarte multe schimbari benefice mai ales in ceea ce priveste partea de comenzi iar, dupa cum bine stiti, o recenzie sau o recomandare foarte buna din partea clientilor dumneavoastra reprezinta un mare plus pentru intreaga afacere pe care o conduceti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.