Sfaturi pentru a avea grijă de părul vopsit și a îl menține mereu sănătos

245
Publicitate

Mulți oameni folosesc vopsea de păr în diferite momente din viața lor, chiar dacă știu că aceasta implică anumite riscuri.

Se întâmplă adesea ca părul să se usuce și să devină din ce în ce mai sensibil dacă folosim des vopsea de păr. Pentru a avea grijă de părul vopsit, aceste sfaturi simple vă vor ajuta.

Publicitate

În practică, dacă nu se ține cont de unele metode de îngrijire de bază, o vopsea de păr poate deteriora părul foarte tare și nici un ulei de păr nu-l va putea repara. Părul vopsit în sine devine mai fragil, mai sensibil, adesea se usucă și devine aspru.

Spălarea

După ce aplici vopsea de păr și termini procesul de vopsire, este indicat să așteptați cel puțin 24 de ore înainte de a vă spăla părul. Există multe păreri pe această temă și se crede adesea că spălarea ne face să pierdem vopseaua.

Cu toate acestea, experții spun că, în cazul băilor de culoare sau al vopselelor temporare, numărul de spălări are un impact asupra duratei de viață a vopselei.

În cazul vopselelor permanente sau al reflexiilor, frecvența de spălare are o influență foarte mică. Ceea ce determină durata vopselei în acest caz este mai degrabă creșterea părului. Este bine ca, înainte cu cel puțin jumătate de oră înainte de baie, să aplicați niște ulei de păr pentru a ajuta părul să se hidrateze.

Șamponul

Atunci când am decis să folosim vopsea de păr, este esențial să schimbăm șamponul. Aceasta este prima grijă pe care trebuie să o avem pentru a preveni ca părul nostru să sufere de pe urma vopselei. Pe piață există multe opțiuni de șampoane speciale pentru părul vopsit.

Aceste produse conțin formule delicate care hrănesc fibra capilară și, pe lângă faptul că fixează pigmenții, reduc oxidarea culorii. Prin utilizarea acestor șampoane, ajutăm ca tonul de culoare să rămână intact pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă nu o facem, pigmenții se pierd mai repede, iar părul devine tern și lipsit de lumină. Alege un șampon cu ulei de păr pentru extra hidratare.

Hidratarea este esențială

Principala problemă cu părul vopsit este deshidratarea. Chiar și femeile care au părul gras pot constata că părul lor vopsit devine mai uscat. Rezultatul este un păr uscat, aspru și lipsit de strălucire.

De aceea, unul dintre elementele cheie pentru a avea grijă de părul tău și a preveni deteriorarea lui este să îl menții hidratat. Există produse de condiționare intensivă, cum ar fi măștile hidratante sau ulei de par, care sunt ideale pentru a combate deteriorarea culorii părului.

Aceste produse mențin părul hrănit și hidratat. Este indicat să le aplici o dată pe săptămână și să le lași să acționeze o perioadă de timp pentru rezultate optime.

Utilizarea uscătoarelor de păr și a aparatelor de îndreptat părul

Uscătoarele de păr și aparatele de îndreptat părul sunt, pentru multe femei, instrumente indispensabile de styling zilnic. Cu toate acestea, părul vopsit este mai sensibil la căldura acestor aparate și îi poate afecta culoarea și aspectul.

Acest lucru se datorează faptului că fibra capilară suferă mai mult din cauza tratamentului cu substanțe chimice. Pentru a combate aceste daune, specialiștii recomandă să nu folosiți excesiv uscătoarele de păr și aparatele de îndreptat și să aplicați produse care protejează părul de căldură.

Această recomandare este valabilă pentru toate tipurile de păr, dar în special pentru părul vopsit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.