Tabla tip tigla Vrancea – alegerea inteligenta pentru casa ta

525
Publicitate

Clasic versus modern? Tigla ceramica contra tabla tip tigla Vrancea? Sa facem o scurta analiza!

O problema des intalnita atunci cand vorbim de acoperisuri este durabilitatea si rezistenta lor, conferita atat de materiale, cat si de modul de constructie. Chiar daca par diferite acoperisurile clasice au acelasi tip de constructie, folosind, din pacate acelasi material ceramic si care este departe de a fi reprezentat o inventie sau inovatie de la sumerieni incoace.

Publicitate

Tigla obisnuita este grea si foarte casanta. Nu este o ceramica pura suta la suta. In compozitia ei intra si destule reziduuri care nu fac priza cu restul materialului. De aceea ceramica nu este capabila sa reziste la multe kilograme de apasare pe cm patrat. Iar dimensiunea tiglei este redusa, avand undeva intre 15-50 cm si cam unu sau doua kilograme, in functie de ceea ce a dorit, sau mai degraba, a fost obligat in trecut cumparatorul sa-si puna pe acoperis, alegerile sale fiind doar la dimensiune, de cativa centimetri in plus sau in minus si eventual la pret. Nici macar la culoare nu a beneficiat de vreo alegere.

Imbinarea tiglei clasice se facea cu aceeasi tehnica de sute de ani: prin prinderea unei parti din tigla sub cea de dinaintea ei si tot asa, realizandu-se un sir de la cateva tigle la cateva zeci, la margine fiind sustinute de o tabla subtire de zinc ceva mai rezistenta decat o tabla de fier, dar si ea supusa coroziunii. Un stil de constructie si imbinare nesigur, hazardat, dar clasic,  parca de tip LEGO. Un vant mai puternic, o creanga de cateva kilograme al unui copac din vecinatatea cladirii care ar fi cazut peste tigle din diferite motive, puteau face ca un acoperis construit astfel, sa dispara in cateva secunde partial sau total. Pagubele ajungeau sa fie enorme. Iar o ploaie mai puternica „desavarsea” catastrofa, afectand tot ce o persoana ar fi agonisit intr-o viata.

Tabla tip tigla Vrancea nu este de tipul acesta. Dimpotriva! Portanta ridicata obtinuta de grosimea redusa a tiglei tip Vrancea si forma ei ondulata, ce lasa curentul de aer sa se „scurga” de-a lungul tablei tip tigla Vrancea, fara posibilitatea unei actiune directe de amploare, materialul foarte rezistent din otel special, cu straturide zinc pentru o rezistenta aparte, poliesterul special aplicat deasupra tiglei din otel, imbinariile riguroase, etanseitatea maxima, greutatea scazuta si lungimea ei, fac din acoperis un loc aproape indestructibil, cu toata fragilitatea aparenta a tablei tip tigla Vrancea.

Ce-i de facut? Ce alegem? Concluzia este logica!

Tabla tip tigla Vrancea confera prin estetica sa acel aer de clasic, dar in acelasi timp robust, imbinand la propriu post-modernismul solid  si aparte al constructiei cu stilul vechi si parfumat al unor vremii apuse. Intr-o lume in care aparentele par a conta mai degraba decat ce este real, tabla tip tigla Vrancea nu dezamageste, ci din contra ofera o perspectiva vie si valabila asupra constructiei, asupra ideii de siguranta si confort, clientul fiind mereu pus deasupra oricarei alte valori.Pentru comenzii sau amanunte suplimentare accesati pagina noastra de Internet:http://prodcombilc.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.