Transformarea digitală – atunci când o companie atinge maturitatea digitală

325
Publicitate

Transformarea digitală – un concept care stârnește continuu discuții și dezbateri între experți în tehnologie și cucerește întreprinderi una câte una. Indiferent de nișă, fie că sunt companii producătoare, companii din industria transportului, călătorii sau chiar de software development, toate se angajează să facă din tehnologie instrumentul lor cel mai puternic. Dar este acest proces de transformare digitală unul ușor? Sunt oamenii pregătiți să facă față schimbărilor pe care tehnologia le-ar putea aduce în fluxul lor de lucru și în cultura companiei? Mai presus de toate, digitizarea, digitalizarea și transformarea digitală sunt încă frecvent amestecate în definiții și utilizare.

Definirea conceptului de transformare digitală

Publicitate

Acest proces de transformare necesită integrarea tehnologiilor în toate structurile companiei, de jos în sus, aducând o schimbare fundamental, începând de la linia de producție, procedurile de livrare până la experiență clienților cu produsul. Este un proces complex care necesită o conduită și o strategie strâns legate, dar chiar și așa, deseori nu reușește să fie finalizat. Pentru a preveni acest lucru, companiile ar trebui să aibă încredere în firmele de IT outsourcing, care funcționează pe baza principiilor digitale și pot dezvolta o strategie de implementare.

Deși oamenii de afaceri sunt conștienți de avantajul competitiv pe care o organizație matură digital îț poate avea, mulți doar adoptă tendința în discursul lor și vorbesc mai mult despre asta decât să o implementeze în afacerea lor. Aducerea schimbării într-un sistem clasic poate fi dificilă, chiar și atunci când se face prin faze succesive. Fiecare pas necesită de cele mai multe ori, modificări.

În ceea ce privește principiile care definesc o companie care a atins statutul digital, iată ce arată un sondaj Deloitte că ar trebui să aibă:

  • Infrastructura adaptivă protejată
  • Aplicarea informațiilor cu scopul generării de capital, pentru creșterea eficienței, a veniturilor și a satisfacției clienților
  • Să facă parte din rețeaua digitală din afara afacerii
  • experiență de 360 de grade oferită clientului cu ajutorul tehnologiei
  • Sa fie un model de companie adaptivă

Cu toate acestea, introducerea de noi practici poate submina operabilitatea și cultura unei organizații, dacă nu există nicio strategie care să preceadă implementarea.

Transformarea afacerii tale

Credem că este o afirmație corectă să spunem că o afacere se bazează pe munca oamenilor săi. Deși tehnologia sporește semnificativ eficiența, scade costurile și timpul, împlinirea individuală nu poate fi înlocuită. Deci, modalitatea înțeleaptă de a face o schimbare este de a permite angajaților să contribuie la creșterea companiei prin folosirea tehnologiei. Trebuie luat în considerare faptul că înlocuirea rolurilor umane cu proceduri bazate pe tehnologie sporește anxietatea oamenilor cu privire la pierderea locurilor de muncă și a echilibrului financiar. Acest lucru ar putea îngreuna procesul dacă nu colaborează.

Pentru a evita acest lucru, se recomandă ca transformarea să înceapă din centrul afacerii, oferind angajaților opțiunea de a-și conecta punctele forte și abilitățile individuale la noul proces digital. Și poate chiar să participle la procesul imlementării de la început până la sfârșit. Acest lucru le oferă un sentiment de control asupra dezvoltării procesului.

În concluzie, concentrați-vă mai întâi pe alinierea mentalității angajaților la procedura de transformare digitală și oferiți-le o proiecție asupra modului în care aceasta va avea impact asupra culturii organizaționale.

Pentru că trebuie să recunoaștem că de la bun început oamenii au creat tehnologia și i-au dat un scop mai înalt.

Cele trei faze

Conceptul de transformare digitală este adesea asociat cu proiecte care implică implementarea tehnologiei în anumite părți ale unei afaceri. Dar, după cum am menționat, pentru a o numi transformare, acesta trebuie să se infiltreze în toate nivelurile și structurile companiei.

Pe scurt, există trei etape semnificative care duc la maturitatea digitală. Digitizarea definește procedura de conversie a datelor analogice în format digital. Transformarea informațiilor digitale în beneficii pentru organizație, prin transformarea acestora în informații utile înseamnă digitalizare.

Parcurgerea tuturor acestor faze și atingerea unei etape în care este posibil să se creeze un nou model sau produs de afaceri cu utilizarea exclusivă a tehnologiilor, este cunoscut sub numele de transformare digitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.