Metode de autentificare biometrică

259
Publicitate

Dacă nu ai auzit de autentificare biometrică până acum, cu siguranță ai efectuat sau măcar ai fost martor la plăți contactless folosind recunoașterea facială a telefonului. Autentificarea biometrică este solicitată, de obicei, de utilizatorii care dețin dispozitive de plată inteligente, cum ar fi telefonul sau ceasul și este cu mult mai sigură. 

Autorizarea biometrică a plăților 

Publicitate

Amenințările cibernetice din prezent sunt tot mai dese și mai inteligente, așa că filtrele de securitate s-au dezvoltat la rândul lor în așa fel încât să personalizeze cât mai mult autorizarea plăților. Datele biometrice cum sunt irisul sau amprenta, sunt unice pentru fiecare individ în parte, iar cum nu pot fi duplicate, oferă o securitate ridicată consumatorilor în fața pericolelor. Cele mai cunoscute modalități de autentificare biometrică în ce privește plățile sunt: recunoașterea facilă, recunoașterea irisului și recunoașterea amprentei. 

Pe lângă securitate ridicată, autorizarea plăților folosind date biometrice este și mai rapidă decât tastarea și procesarea codului PIN de către dispozitivul mPOS. Un sistem de securitate personalizat oferă confort psihic consumatorului care se bucură de protecție ridicată a economiilor sale. De asemenea, prin folosirea unor metode de autentificare biometrică, băncile se protejează de posibilele pierderi sau neplăceri cu clienții, de vreme ce mulți jucători de pe piață au adoptat politica Zero Liability. 

Politica Zero Liability asigură clientul că banca va suporta repercusiunile în cazul unui atac realizat cu success. 

Amintim și de simplitatea procesului cu care se realizează autorizarea plăților folosind metode de autentificare biometrice, fie că vorbim despre recunoașterea facială sau a amprentei. 

Alte metode biometrice

Autentificarea biometrică mai este folosită și pentru asistenți virtuali care reacționează pe baza recunoașterii vocale și a anumitor apelative. Spre exemplu, Alexa – regăsită în interiorul locuințelor inteligente, gestionează activități în casă pe baza comenzilor vocale. Siri, cunoscutul asistent virtual al sistemului IOS funcționează tot pe baza recunoașterii vocale. 

Autentificările biometrice vor guverna tot mai mult ca metodă de autorizare a tranzacțiilor, diferitelor conturi, pentru că prezintă siguranță pentru clienți și pentru furnizorii de plăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.