8 obiective de dezvoltare sustenabilă pe care trebuie să le explorezi dacă activezi în industria alimentară

537
Publicitate

Printre cele mai importante industrii care aleg să își digitalizeze afacerea cu soluții SFA se află industria alimentară. În plan european, producția și distribuția de  alimente și de băuturi reprezintă cel mai valoros sector din punctul de vedere al locurilor de muncă pe care le oferă. De asemenea, datele Comisiei Europene au arătat că exporturile din UE au ajuns la peste 90 mld. €. Industria alimentară se preocupă recent de strategii de dezvoltare care să diminueze sau chiar să elimine impactul negativ al companiilor asupra naturii, dar și să promoveze și să asigure un stil de viață sănătos.

Dacă ești producător sau distribuitor în industria alimentară sau o altă industrie FMCG și vrei să faci o diferență prin afacerea ta, ți-ar fi de mare ajutor să urmărești informațiile oferite de Organizația pentru Alimente și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO – Food and Agriculture Organization). Aici găsești știri, studii și sfaturi care te pot ajuta în luarea unor decizii pentru afacerea ta, iar mai jos ne vom opri asupra celor 8 obiective stabilite în cadrul FAO.

Publicitate

 

Millennium Development Goals – obiective de sustenabilitate urmărite la nivel global

FAO urmărește îndeaproape atingerea a opt obiective pe termen lung de către comunitatea internațională în plan alimentar și agricol. Le vom sintetiza mai jos după cum au fost stabilite în Septembrie 2000 de către liderii globali implicați în organizația internațională.

  • Eradicarea sărăciei extreme și a foametei. Pentru aceasta, FAO se concentrează asupra investițiilor în eficientizarea agriculturii, astfel încât produsele nutritive să fie accesibile tuturor.
  • Educație primară universală. Aproximativ 57 de milioane de copii nu merg la școală, iar abilitățile lor de învățare sunt adesea compromise din cauza alimentației necorespunzătoare.
  • Promovarea egalității de gen și susținerea femeilor. FAO are în vedere implicarea femeilor și a bărbaților în egală măsură în agricultură și în luarea deciziilor economice, subliniind rolul fiecăruia în asigurarea produselor alimentare.
  • Reducerea mortalității infantile din cauza malnutriției. Proiectele FAO susțin asigurarea unor alimente nutritive pentru copii, dar și prin programe de educație dedicate părinților.
  • Îmbunătățirea sănătății maternale. Foametea și nutriția necorespunzătoare cauzează până la 80% din decesele femeilor însărcinate, motiv pentru care și în acest caz educația alimentară este un element-cheie alături de accesul la produse de calitate.
  • Combaterea bolilor. Lipsa securității în producția alimentelor și malnutriția determină frecvent perturbarea sănătății, motiv pentru care FAO promovează accesul la alimente potrivite.
  • Protecția mediului. Resursele naturale sunt limitate, de aceea trebuie exploatate eficient. În caz contrar, se ajunge la extinderea foametei, motiv pentru care există proiecte dedicate managementului agricol eficient.
  • Dezvoltarea prin parteneriate globale. Statele membre se implică în crearea unei piețe alimentare deschise și echitabile. FAO oferă sfaturi autorităților statului și susține îndeaproape comunitatea de e-agricultură care a integrat soluții IT în activitatea sa.

Tehnologia îți oferă mai mult timp! Folosește-l în favoarea companiei tale și a comunității

Faptul că îți digitalizezi afacerea îți oferă mai mult timp pentru a dezvolta alături de echipa ta noi strategii prin care să aduceți un plus de valoare comunității. Obiectivele stabilite la nivel global pot fi un start ideal pentru planurile pe termen lung.  În funcție de specificul companiei, o parte dintre obiectivele prezentate pot fi studiate în profunzime și implementate prin campanii de responsabilitate socială. De la programe de educare până la noi metodologii sustenabile de producție sau chiar distribuirea gratuită unor produse, fiecare pas poate să facă o schimbare în comunitate, consolidând în același timp imaginea pozitivă a organizației pe care o reprezinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.