Transportul de echipamente

527
Publicitate

Transportul sigur și legal al încărcăturii grele și al echipamentelor de construcție nu este o sarcină ușoară. Când se manipulează unele dintre cele mai masive mașini construite vreodată de omenire, un set de protocol de încărcare, transport și descărcare nu este doar o practică bună – este singura practică. Vă recomandăm să utilizați aceste instrucțiuni pentru tractarea în siguranță a echipamentului de construcție.

Pregătirea echipamentelor de construcție pentru transport

Publicitate

Pregătirea este cheia. Atunci când aproape jumătate din toate deteriorarile apar în timpul încărcării și descărcării echipamentelor grele, trebuie luate de la început măsuri de siguranță pentru a atenua cheltuielile in plus și a evita accidentele de construcție. Să examinăm modalitățile adecvate de pregătire a echipamentului greu pentru transport.

Transportul de echipamente 1

  1. Efectuați o evaluare documentată a riscurilor

Când vine vorba de răspunderea pentru echipamente grele, companiile de construcții își asumă responsabilitatea de a distinge și de a le depăși. Evaluările de risc sunt documente de conformitate preventivă care vă permit să demonstrați cât de detaliate și complete sunt procesele dvs. de gestionare a flotelor.

Luați în considerare adăugarea unui protocol pentru pregătirea unui transport de echipamente . Acestea pot fi realizate de un senior manager sau de un supervizor, care conține întreaga cronologie de operare și transport, plus riscurile relevante ale proiectului și ce s-a făcut pentru a le aborda.

  1. Inspectați capacitățile de tractare ale camionului

Următorul în linie atunci când se pregătește pentru transportul de echipamente grele este de a verifica lucrurile care vor face transportul real. O inspecție completă a remorcii sau camionului dvs. include următoarele:

Anvelopele: evaluați starea anvelopei dumneavoastră și a camioanelor, în special pentru presiunea în anvelope.

Luminile: Lămpile frontale și de frână ar trebui să funcționeze fără cârlig.

Frâne: similar cu anvelopele, sarcina dvs. supradimensionată afectează abilitățile de frânare ale vehiculului. Asigurați-vă că toate funcțiile de frânare și componentele sunt în formă bună.

Greutate: Confirmați-vă că limitele de încărcare de lucru se adaugă la cel puțin jumătate din greutatea încărcăturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.