Premergatoarele pentru copii

447
Publicitate

Bebelușul dvs. poate începe să experimenteze ridicatul in picioare și să-și miște picioarele înainte. Iată cum vă il puteți ajuta.

La aproximativ 8 luni, bebelușii încep să aibă ideea de a-și folosi picioarele pentru a merge mai departe. Până acum, bebelușului i-a plăcut probabil să stea și să danseze în brațe cu sprijinul tău, dar acum va pune un picior în fața celuilalt. Dacă este ținut în siguranță, poate chiar să faca câțiva pași  pe podea. Dar majoritatea copiilor nu vor putea să-și susțină întreaga greutate, în picioare până la 10 sau 11 luni. Odată ce pot, în curând, ei învață să se tragă singuri, în mână, în poziție verticală, folosind un suport din apropiere. Vârsta pentru primii pași variază – oriunde între 9 și 18 luni este normal.

Publicitate

Premergatoarele pentru copii 1

Nu trebuie să încurajați copilul să stea. Va folosi orice obiect de mobilier drept obiect ajutator, barele unui pătuț sau chiar piciorul tău – ca să se tragă. Dar aveti grija, înșurubați sau faceți inaccesibile orice bucăți de mobilier ușoare sau instabile, cum ar fi bibliotecile, lămpile și mesele, astfel încât să nu le traga peste ei atunci când încearcă să se ridice. Recomandat in aceasta perioada este un premergator interactiv  special destinat ascestor tip de activitati.

 

Păzește-ți copilul si impiedica orice cadere a lui – mâinile lui mici vor fi atât de ocupate ținând seama că nu le va putea folosi pentru a-și atenua căderea, și prea multe lovituri dureroase îl vor descuraja. Nu vă faceți griji dacă va lua câteva cazaturi- sunt inevitabile la această vârstă. Și nu încercați să-l “plimbati”; copilul dvs. va prefera mult stabilitatea unui obiect mare, staționar.

 

Ce se ridică trebuie să stea si jos – dar este nevoie de mai mult timp pentru  copii să învețe cum. După ce il ridicati în poziție verticală, bebelușul dvs. poate plânge pentru ajutorul dvs. pentru a inversa procesul. Cu toate acestea, de îndată ce este salvat – cu ușurință asezati-l într-o poziție șezândă – el se va trage în picioare din nou. Fiti răbdător în timp ce îi ajutați să se ridice, iar în câteva săptămâni  o va putea face fără ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.