Trenduri în Cluj Napoca: Tot mai mulți clujeni „își mută biroul” în cafenele și restaurante

289

În ultimii ani, trendul care îi scoate pe angajați din rutina unei zile la birou în favoarea lucrului într-un mediu neconvențional a devenit tot mai popular și în Cluj Napoca. Un job în industriile creative, consultanță sau alte domenii flexibile permite experimentarea unei „zile la birou” altfel.

Specialiștii în Resurse Umane încurajează tot mai mult acest tip de evadare din rutină, constând că munca din cafenele are un impact pozitiv asupra productivității și creativității unui angajat. Iată câteva dintre beneficiile acestui obicei:

Publicitate

Grad de distragere redus

Deși zgomotul de fundal din restaurante pare că distruge și cea mai mică urmă de productivitate, rezultatul este, din contră, altul. Zumzetul discuțiilor dintre clienți și muzica discretă nu sunt suficient de puternice încât să te tenteze să lași munca deoparte. În contrast, orice discuție între colegii de birou îți poate întrerupe cu ușurință fluxul de idei deoarece spațiul este mai mic, vocile mai puternice și informațiile mult mai relevante.

Resurse nelimitate de cafeină și creativitate

Excesul de cofeină nu este recomandat, însă o ceașcă de cafea la momentul potrivit îți oferă aportul de energie de care ai nevoie. Cât despre creativitate? Elementele de decor, peisajul pe care îl poți admira în drumul spre locație sau chiar interacțiunea cu oamenii din jur pot reprezenta, cu succes, o sursă de inspirație.

Un mediu pe placul tău

Dacă biroul te obligă, de cele mai multe ori, să lucrezi într-un mediu foarte bine reglementat și uniform, zilele de job neconvenționale îți oferă libertatea de a alege un mediu care te face să te simți bine, care te încarcă pozitiv și care se potrivește personalității tale de lucru: poate te simți confortabil în locuri liniștite sau vrei să te înconjori de agitație.

Înțelegi mai bine clientul

Dacă lucrezi în domenii creative, este o idee foarte bună să mergi în locurile pe care le frecventează publicul țintă al campaniilor tale. Este un prilej foarte bun să observi ce preferințe au, ce subiecte de discuții abordează, care sunt produsele pe care le comandă când frecventează diverse cafenele sau restaurante și ce spun aceste alegeri despre personalitatea lor.

A lucra din cafenele, din restaurante sau baruri a devenit cea mai atractivă alternativă pentru cei care simt că munca într-un birou este limitativă pentru procesul creativ, pentru libertatea și motivația lor. Dacă tipul jobului îți permite, ia-ți din când în când o zi remote prin Cluj Napoca și bucură-te de un mediu altfel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.