Învață să alegi un focar șemineu adecvat pentru casa ta

99
Publicitate

Șemineele pe lemne impreuna cu un focar semineu de calitate continuă să fie o alegere populară datorită aspectului lor și a nivelului mare de căldură pe care îl oferă. Este de asemenea o alegere foarte bună pentru cei ce nu au acces la o rețea de gaze naturale, cei ce au parte de pene de curent destul de dese, sau pentru cei ce au acces la o sursă de lemne. Adevărul e că nimic nu poate egala căldura emisă de un șemineu pe lemne. Este una din cele mai eficiente și rapide metode de a încălzi un cămin, pe lângă faptul că oferă, de asemenea, și o ambianță plăcută de fiecare dată.

Publicitate

Te gândești serios să alegi un șemineu pe lemne pentru încălzirea locuinței tale? Atunci trebuie să știi care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a te asigura că faci alegerea cea mai bună. Pe lângă existența unui coș de fum, forma, și amplasamentul șemineului, unul din primii pași, poate chiar și cel mai important, este alegerea focarului. Această componentă a șemineului duce greul, dacă putem spune așa, pentru că în această încăpere ard lemnele. Deci, un focar șemineu trebuie să fie construit foarte bine pentru a face față temperaturilor deosebit de ridicate din timpul arderii și pentru a rezista focurilor repetate din timpul sezonului rece. Apoi, un focar șemineu trebuie să facă față suprafeței ce trebuie încălzită, fiind suficient de mare pentru a emite o cantitate de energie calorică adecvată.

focar semineu
focar semineu

Acestea fiind spuse, iată care sunt aspectele pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi focarul pentru șemineul tău:

  • Un Focar semineu trebuie să fie suficient pentru spațiul pe care dorești să îl încălzești

Ce suprafață are casa pe care dorești să o încălzești cu un șemineu pe lemne? Care este gradul de izolare al casei? Atunci când sunt construite, focarele de șemineu vor avea în final o putere calorică ce se va preta pentru o anumită suprafață. Asigura-te că focarul ce îl vei alege va fi suficient pentru dimensiunea casei tale și pentru nivelul de izolare pe care aceasta îl are.

  • Dimensiunile unui focar semineu trebuie să fie adecvate pentru amplasamentul șemineului

Te-ai decis unde vei poziționa șemineul? Locație trebuie să fie una permanentă, pentru că va fi foarte greu să muți un șemineu mai târziu, având în vedere că are neapărat nevoie de un coș de fum. Așadar, dacă vorbim de o casă în construcție gândește-te bine unei vei construi coșul de fum și unde vei amplasa șemineul. Apoi, după ce te-ai hotărât la locație și dimensiuni ale șemineului, este timpul să cauți un focar cu dimensiuni potrivite pentru viitorul șemineu.

  • Decide ce tip de materiale ți se potrivesc cel mai bine

Nu toate focarele de șemineu sunt construite la fel. Simpla căutare a unui focar te va ajuta să vezi că există diferențe și la nivel de materiale folosite. Astfel, vei găsi focare din fonta căptușite cu șamotă sau cărămidă, și vei găsi focare făcute din oțel, de asemenea căptușite cu șamotă. Diferența între cele două este că cele din fontă au un randament ridicat, menținând căldura un timp mai îndelungat, pe când cele din oțel ajung la temperaturi ridicate foarte repede, emițând căldură rapid.

  • În ce mod se va deschide ușa la focar?

Ușa unui focar se poate deschide pe plan vertical sau în lateral. Tipul de deschidere va trebui ales în funcție de modelul termoșemineului și amplasarea acestuia în casă. Modul prin care de deschide ușa trebuie să permită o alimentare cu lemne ușoară și comodă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.