Factori importanti de care trebuie sa tii cont atunci cand iti construiesti acoperisul

2

Factori importanti de care trebuie sa tii cont atunci cand iti construiesti acoperisul 4

Atunci cand construiesti acoperisul unei cladiri trebuie sa ai in vedere faptul ca acesta va proteja intreaga suprafata interioara de umezeala, soare, vant si temperaturi extreme. Cu siguranta, vei dori o investitie pe termen lung si foarte lung, care sa nu iti aduca probleme majore in urmatoarele 3-4 decenii. Este motivul pentru care trebuie saa acorzi atentie intregului proces de montaj acoperis si de asemenea, sa te asiguri ca materialele respecta toate criteriile de calitate.

Care sunt factorii importanti pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand construiesti acoperisul?

  1. Durata de viata a acoperisului. In functie de materialul pe care il alegi, durata de viata poate sa fie intre 15 si 100 de ani. Tigla ceramica sau betonul au cea mai mare durata de viata, in schimb ce sindrila bituminoasa are o durata de viata de pana la 30 de ani. O optiune medie este tigla metalica. Aceasta poate rezista pana la 50 de ani si are costuri excelente.
  2. Izolarea termica si izolarea fonica. Confortul inseamna un mediu cat mai placut atat din punct de vedere termic, cat si din punct de vedere fonic. Cele mai bune materiale pentru termoizolatia unui acoperis sunt tigla din beton sau tigla ceramica. Aceleasi materiale sunt potrivite si pentru izolare fonica. Desi tigla metalica nu are proprietati chiar asa de bune, poate sa fie ajutata de diverse structuri gandite special pentru o mai buna izolare, transformandu-se intr-un material deosebit de eficient;
  3. Greutate. O greutate prea mare poate apasa pe structura si poate crea probleme in timp. Din pacate, tigla ceramica si tigla de beton sunt greoaie. Tigla metalica, in schimb, are o greutate mult mai mica si se monteaza foarte usor. Acelasi lucru se poate spune si despre sindrila bituminoasa.
  4. Montajul. Este extrem de important sa alegi cu atentie persoanele care urmeaza sa monteze acoperisul. Cel mai adesea, problemele apar din cauza greselilor de montaj. Chiar si micile detalii pot crea o multime de probleme. Din acest motiv, este bine sa alegi profesionisti precum https://mesteracoperis.ro/ care sa acorde atentie maxima procesului de montaj si sa garanteze in cazul unor eventuale erori;
  5. Estetica. Evident, conteaza si cum arata acoperisul. Daca vrei sa pastrezi estetica pe termen lung si foarte lung, fara a avea nevoie de o ingrijire foarte atenta, tigla ceramica si cea din beton sunt cele mai potrivite.

Constructia unui acoperis este o provocare mare, insa trebuie sa i se acorde toata atentia, deoarece orice mica greseala poate duce la aparitia problemelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.