De ce călătoriile cu avionul par a fi atât de scumpe în acest an și cum le poți reduce?

267
Publicitate

Vacanța din 2022 pare deosebit de scumpă pentru mulți. Costurile vacanțelor în România sunt mari, dar prețurile biletelor de avion pentru vacanțele în străinătate par să doboare toate recordurile. De ce sunt biletele de avion atât de scumpe în această vară, ce are impact asupra creșterii prețurilor și poți conta pe reducerea acestora? Sau poate eticheta de preț este o iluzie, efectul unei comparații cu sezoanele trecute, care au fost marcate de pandemia COVID-19 și de prețuri fabulos de mici? Iată de ce prețurile biletelor de avion au crescut.

Publicitate

De ce sunt prețurile biletelor de avion atât de scumpe?

Probabil că majoritatea turiștilor au observat deja că vacanțele din 2022 par a fi mai costisitoare decât în ​​anii precedenți. Vacanțele în România și în străinătate au devenit mai scumpe. Mulți turiști care își rezervă singuri vacanțele sau optează pentru serviciile oferite de o agentie de turism sunt surprinși de prețurile deosebit de mari ale biletelor de avion.

Bilete de avion scumpe – mai mulți factori conduc la creșterea prețurilor de vacanță

În primul rând, există mai mulți factori care provoacă creșterea reală și rapidă a prețurilor biletelor de avion. Printre acestea pot fi amintite:

  • O creștere a prețului țițeiului cauzează implicit și o majorare a prețului combustibilului de aviație. Combustibilul este componenta principală a prețului biletului de avion și costul principal al transportatorilor aerieni. Prețul țițeiului a continuat să crească în 2021, iar prețul său a doborât recorduri de la izbucnirea războiului din Ucraina. 
  • Inflația care afectează lumea slăbește puterea de cumpărare. Un leu slab înseamnă rate de schimb valutare nefavorabile, care de obicei duc la prețurile mari ale biletelor de avion pentru călătoriile în străinătate.
  • Creșterea cererii de călătorii determină o creștere firească a prețurilor serviciilor turistice, inclusiv a biletelor de avion. Totul indică faptul că turiștii nu vor rămâne acasă anul acesta și pleacă în masă în străinătate, chiar dacă aceasta urmează să fie asociată cu costuri crescute. 

Cum se pot reduce costurile călătoriei în străinătate?

Cu toate acestea, există modalități eficiente de a-ți eficientiza costurile cu vacanța, pentru a putea obține un sejur la prețuri cât mai accesibile. 

  • Fii flexibil! Motoarele de căutare multiplă de pe Internet îți permit în continuare să „vânezi” bilete de avion ieftine, dar nu neapărat la data și la destinația preferată. Trebuie să profiți de oferte și să cumperi bilete ieftine atunci când sunt disponibile și să îți potrivești planurile de vacanță cu bilete, mai degrabă decât invers.
  • Merită să călătorești în extrasezon, când biletele sunt aproape întotdeauna mai ieftine. Amintește-ți, însă, că sezonul de vârf în destinațiile exotice este adesea când este toamnă și iarnă în România.
  • Apelează cu încredere la o agenție de turism. Specialiștii în domeniu sunt la curent întotdeauna cu cele mai bune oferte, iar cu ajutorul lor vei avea posibilitatea să obții o vacanța la un preț avantajos, fără prea mari dureri de cap. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.