Tu stii ce presupune construirea unei piscine bine facute?

478
Publicitate

Multi dintre cei care se viseaza la casa, au in minte si o curte cu piscina. Relaxarea langa bazinul plin de apa, numai bun pentru zilele toride de vara este visul oricui, iar firmele specializate in constructii vin cu solutii tot mai bune pentru amenajarea acestor oaze de liniste personale, cu o durabilitate cat mai ridicata.

Asigurarea unei lucrari impermeabile, din materiale rezistente devine o necesitate atat pentru constructiile noi, cat si pentru renovarea celor vechi. In cazul unui proiect de hidroizolatii piscine, exista anumite specificatii ce trebuie indeplinite pentru ca lucrarea sa fie de durata.

Publicitate

Hidroizolatii in functie de tipul de piscina

In primul rand, cand vorbim despre hidroizolatii piscine, trebuie sa avem in vedere doua tipuri de amplasamente ale bazinului:

  • In subteran;
  • La suprafata.

Tipul de amplasament influenteaza o serie de caracteristici pe care hidroizolatia trebuie sa le indeplineasca. Astfel, in cazul hidroizolatiei pentru bazinul subteran, criterii ce tin de prevenirea infiltratiilor de apa din sol sau scurgerea apei in afara bazinului sunt absolut esentiale.

In al doilea rand, fiind vorba despre hidroizolatii piscine subterane, acestea trebuie sa aiba o aderenta ridicata pe peretii constructiei. Acest lucru va preveni presiunea exercitata, inevitabil, de panza freatica din solul din jurul bazinului.

Pentru hidroizolatii piscine la suprafata, sarcina acestora este de a preveni posibilele scurgeri. Materialul hidroizolatiei puse pe fundul bazinului, dar si pe pereti trebuie sa dea voie sa se dilate sau sa se contracte, in functie de temperatura de la suprafata, care se va modifica pe parcursul unei zile.

Materialelepotrivitepentruproiecte de succes

Pe piata constructiilor, expertii au delimitat intre doua dintre cele mai bune tipuri de hidroizolatii, fiecare cu avantajele proprii:

  • Hidroizolatii piscine din beton;

Acest tip de hidroizolatii sunt mai putin folosite pentru proiecte personale, de tip psicine in curtea casei. Betonul impermeabil se foloseste in hidroizolarea strandurilor, a bazinelor olimpice, sau pur si simplu a piscinelor in care cantitatea de apa este foarte mare (undeva peste 200.000 l de apa). O cantitate mare de apa presupune o presiune foarte mare exercitata pe peretii bazinului. Betonul impermeabil permite construirea unei piscine in orice forma dorita, pentru ca aceasta se aplica inca din timpul procesului de construire propriu-zise a piscinei.

  • Hidroizolatii piscine din membrana PVC;

PVC-ul este unul dintre cele mai utilizate materiale pentru hidroizolatii, fiind foarte accesibil, cu specificatii de o calitate ridicata. Fiind si foarte usor de aplicat, devine preferatul expertilor in hidroizolatii piscine. PVC-ul se preteaza mai bine pentru piscine personale, facand fata cu brio presiunii exercitate de o cantitate de apa mai mica.

Daca apelati la ajutor specializat pentru imbinarea membranelor, va asigurati o piscina izolata, fara risc de scurgeri. Prin apelarea la metode specifice de imbinare, precum lipirea la temperaturi inalte sau folosirea unor rasini speciale, scade riscul de semnificativ, pentru ca dumneavoastra sa va puteti bucura de psicina, cat mai mult timp!

  • Hidroizolatii cu vopsea poliuretanica;

Acesta este tot un mod accesibil si usor de hidroizolare a piscinei personale, fiind aplicata doar o vopsea speciala, care ajuta peretii bazinului sa reziste la schimbarile de temperatura si la presiunea hidrostatica, atat din interior cat si din exterior care poate sa apara.

Pentru a va bucura timp cat mai indelungat de zilele calduroase de vara, alaturi de cei dragi, langa piscina racoroasa, recomandam apelarea la firme specializate. Cand vine vorba de hidroizolatii piscine, expertii va pot spune cel mai bine ce este de facut, care tip de material este cel mai potrivit si pot proiecta dinainte intreaga constructie.

Lucrari ireprosabile de hidroizolare a piscinelor

Pentru proiecte de hidroizolatii piscine, va recomandam sa accesati Milucon.ro, o firma romaneasca, care de la infiintare si pana in prezent, a dus cu succes la capat sute de proiecte de hidroizolatii si constructii de pardoseli. Cu peste 12 ani de experienta pe piata de profil, Milucon si-a garantat succesul prin profesionisti, furnizori de incredere si materiale rezistente, dar si spirit de echipa.

Pentru informatii suplimentare:

Mail:office@milucon.ro

Telefon: 0766 419 049

Adresa sediu: Str. Drumul Taberei 87A, București 61371

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.